1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖZ SAVUNMANIN
SÖZ SAVUNMANIN

SÖZ SAVUNMANIN

Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne sebep olmakla suçlanan Ali Aziz Zenginses'le iligli davada Başsavcılık dün son tanığını dinletti.

A+A-

Lefkoşa Kermiya bölgesinde 31 Ağustos 2014 tarihinde ,yaya olarak yolu geçmeye çalışan 26 yaşındaki Asya Rıdvanoğlu'na çarparak ölümüne sebebiyet vermekle suçlanan 20 yaşındaki Ali Aziz Zenginses'le ilgili Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam eden davada sona yaklaşıldı.

İddia makamı Başsavcılık dünkü celsede mahkemeye 23'üncü ve son tanığını dinletti.Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil'in başka tanık çağırmayacağını ve davasını kapattığını beyan etmesinin ardından mahkeme,sanık Zenginses'e haklarını hatırlattı ve söz hakkını savunmaya verdi.

Sanık avukatları,savunmanın ne şekilde yürütüleceğine karar vermek üzere tehir talep edince dava 26 Mart Perşembe gününe tehir edildi.

İddia makamı son iki tanığını dinletti

Ömer Güran Başkanlığında Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davanın dünkü celsesinde iddia makamı Başsavcılık adına Ergül Kızılokgil dün mahkemeye son iki tanığını dinletti.

İlk tanık sanık Zenginses’i 31 Ağustos 2014 tarihinde kazadan sonra Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’nde muayene eden doktor Ş.B. kaza sonrası hastaneye getirilen sanık Zenginses’i kontrol ettiğini belirtti ve ardından hazırladığı doktor raporunu emare olarak ibraz etti.

PI notları emare yapıldı.

İddia makamının davayla ilgili son tanığı,Lefkoşa Kaza Mahkemesi Mukayyitliğinde görev yapan Ağır Ceza Mahkemesi memuru M.T’yi tanık kürsüsüne çıkardı.

M.T davayla ilgili olarak Lefkoşa Kaza Mahkemesin’de görüşülen (PI) ilk tahkikat duruşması notlarını mahkemeye ibraz etti.

23 Tanık 20 Emare

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Mart 2015 tarihinde sanık iddia makamı Ali Aziz Zenginses’in itham edildiği davaların ispatı  için bugüne kadar mahkemeye 23 tanık dinletti ve 20 emare sundu.

Kıdemli Savcı Ergül Kızılokgil,davayı kapattığını beyan etmesinin ardından sözü savunmaya veren Ağır Ceza heyeti,ilk olarak sanığa haklarını hatırlattı.

Heyet Başkanı Ömer Gürcan ,sanık Zenginses'e haklarını hatırlattıktan sonra ,sanığın beyanını,yerlerinden mi yoksa yeminli şahadet şeklinde mi vereceği konusunda izahat istedi.

Savunma avukatları mahkemeye müvekkilleriyle bu durumu konuşup karar vermeleri için zamana ihtiyaçları olduğunu beyanda bulunarak mahkemeden tehir talep etti.

Savunma avukatlarının bu talebi 26 Mart 2015 Perşembe gününe ertelendi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.