1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖZDE YASAK!
SÖZDE YASAK!

SÖZDE YASAK!

Her yer duman!

A+A-

Sigara içilmesinin ülkede kapalı alanlarda yasak olmasını kimse önemsemiyor.

 

Yağmur DÜŞER

2008 tarihinde KKTC’de ‘Tütün Ürünlerinin Zararlarından Korunma ve Denetim Yasası’nın yürürlüğe girmesine karşın birçok kapalı alanda sigara içiliyor

Dünyada açık alanlarda dahi yasak

Başta meyhane, cafe,  restoran hatta kamu alanları dahil olmak üzere kapalı alanlarda sigara içiliyor. Dünyada birçok ülkede  açık alanlarda dahi sigara içilmesi yasaklanış olmasına rağmen KKTC’de yasaya uyan yok

Yasayı kimse umursamıyor

HK Ajansa ulaşan vatandaşlar gittikleri mekanlarda sigara içildiğini iddia ederek yasayı kimsenin umursamadığını, bu durumdan çok rahatsızlık duyduklarını dile getirdiler.  Vatandaş sigara ihbar hattını aradığını ama birine ulaşamadığını söyledi. Evden dışarı çıkıp bir yerlerde oturmanın eziyet hala geldiğine değinen vatandaş yetkilerden denetimleri artırmalarını istedi.

Sadece tablalar ortadan kalktı

Gittiğiniz yer neresi olursa olsun, bar, restoran, ya da kafelerde sigara içme yasağı levhasını görebilirsiniz fakat buna uyan birini görmenin mümkün olmadığını söyleyen vatandaş sadece tablaların ortadan kalktığını her yerde sigara içildiğini belirtti.

İçmeyenler içenleri uyarabilir

Yasaya göre, tütün ürünü içilmesinden rahatsız olan kişiler, içen kişiyi uyarma hakkına sahip oldukları gibi, işletmenin yetkilisinden de uyarıyı yapmasını isteme yetkisine sahip. Asgari ücretin 7 katına kadar ceza uygulanabiliyor.

Haber Kıbrıs

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.