1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SÖZLER HAVADA KALDI”
“SÖZLER HAVADA KALDI”

“SÖZLER HAVADA KALDI”

“SÖZLER HAVADA KALDI”

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, birçok sektörün eylem yaptığı ve toplumun büyük çoğunluğunun ekonomik kriz yaşadığı bugünlerde ülkede genel anlamda bir kaosun hakim olduğunu savundu

Özyiğit bugün yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun “ülkede iyiye gidiş var” açıklamalarını eleştirerek, “Başbakan rüyalarda” yorumunu yaptı.

 Toplumun büyük kesiminin ciddi sorunlarla boğuştuğunu, vatandaşların gelecek belirsizliği içinde yaşadığını söyleyen  Özyiğit, ülkedeki sorunlara çare üretmesi gereken hükümetin, tam tersine mevcut sorunlara yenilerini eklediğini iddia etti.

CTP-DP Hükümeti’nin sorun yaratma hükümeti olduğunu savunan Özyiğit, halk yararına icraat yapmayan hükümetin, yeni sorun yaratmak ve atamalarla müşavir kadrosunu genişletmek konusunda ise uzmanlaştığını ileri sürdü.

 “HER ALANDA EYLEM VE GREV VAR”

Cemal Özyiğit, öğretmen eksiklikleri tamamlanmadığı için öğretmen sendikalarının eylem ve grev yaptığını, KTHY mağdurlarının 80 günden fazladır eylemde olduklarını, eski KTHY çalışanlarının maaş ve intibaklarını düzenleyen yasa önerisinin 5 aydır komitede bekletildiği için eylem ve grev yapıldığını, Hava Trafik Kontrolörleri Sendikası’nın grev kararı aldığını, Mağusa ve Lefkoşa Motorlu Araçlar Birimlerinde grevler yapıldığını,  Hayvan ve Narenciye Üreticilerinin yanı sıra, Tıp İş’in de grev uyarısı yaptığını anımsattı.

Özyiğit, “Ülkede neredeyse eylem ve grev yapmayan örgüt kalmadı. Her alanda eylem ve grev var” dedi.

“SÖZLER HAVADA KALDI”

TDP Genel Başkanı Özyiğit, sorunlara çözüm üretmekten uzak olan hükümetin, verdiği sözleri tutma konusunda da sınıfta kaldığını savundu.

CTP-BG’nin Siyasi Partiler Yasası, Seçim ve Halk Oylaması gibi konularda büyük sözler verdiğini, ancak somut adım atmadığını iddia eden Özyiğit, “Birçok alanda olduğu gibi sivilleşme-demokratikleşme konusunda da adım atılmayarak, UBP ile aynı kulvarda hareket edildi” dedi.

“TEK YAPTIKLARI ATAMA”

Hükümetin atamalar konusunda, çalışanların ve üreticilerin sıkıntıları aşma konusunda sergilediği davranışın aksine, sınır tanımadığını ve 1 yılda 50’den fazla atama yaptığını savunan Özyiğit, hükümet programında yer alan 3’lü kararnameyle atamaların kaldırılmasının da yalan olduğunu iddia etti.

Özyiğit, Devlet Tiyatroları’na müdür atamasının ise tek kelimeyle skandal olduğunu ileri sürdü.

“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”

Özelleştirme Yasası kapsamında kamuya istihdam edilen emekçilerin maaş ve kademe ilerlemesini yeniden düzenleyen ve intibaklarını öngören yasa önerisinin 5 aydır komitede bekletildiğini söyleyen Özyiğit, TDP olarak yasada bazı değişiklikler ve eklemeler yaparak ivediliği için Meclis Başkanlığı’na sunduklarını ve ivediliğin yarın Meclis’te oylanacağını kaydetti.

Yasa Tasarısı’nın ivediliğine olumlu oy vermenin yetmeyeceğini de ifda eden Özyiğit, mağduriyeti giderecek adımların da en erken zamanda atılması gerektiğine işaret etti.

TAK

Etiketler : , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.