1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SÖZLERİ MÜZAKERELERİ DARBELER”
“SÖZLERİ MÜZAKERELERİ DARBELER”

“SÖZLERİ MÜZAKERELERİ DARBELER”

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi, Iı. Hrisostomos’un Basına Verdiği Demeçleri Protesto Edecek;

A+A-

HAREKET, 4 TEMMUZ CUMARTESİ GÜNÜ KUĞULU PARK’TA PROTESTO MİTİNGİ YAPACAK

“Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi”, Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos’un basına verdiği demeçleri eleştirerek, bu amaçla 4 Temmuz Cumartesi günü protesto mitingi yapacağını açıkladı.

Kuğulu Park’ta saat 11.00’de başlayacak protesto mitinginden sonra, Lokmacı Barikatı’na yürünerek, Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi’ni temsilen bir heyet tarafından Kıbrıs Rum tarafındaki Başpiskoposluk binasına gidilip protesto mektubu verilecek.

AKSU: “BİR DİN ADAMINA YAKIŞMIYOR”

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi, bugün Büyük Han’da basın toplantısı düzenleyerek, cumartesi yapılacak eylem hakkında bilgi verdi. 

Kansu Aksu, basın toplantısında Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi adına yaptığı konuşmada, II. Hrisostomos’un zaman zaman basına verdiği demeçler ve yaptığı açıklamaların bir din adamına yakışmayan, kabul edilemez içerikte olduğunu söyledi.

II. Hrisostomos’un 27 Haziran’da bir gazeteciyle yaptığı söyleşide “Kıbrıs’ta evliler kalabilir, fakat diğerlerinin evlerine gitmeleri lazım” gibi söylemlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Aksu, şöyle devam etti:

“1974 yılından beridir Kıbrıs Rum tarafında, Kıbrıs doğumlu olmayan 270 bin kişinin vatandaş yapıldığını göz ardı etmeye çalışan Başpiskopos II. Hrisostomos’un 1974 Mutlu Barış Harekatı’ndan sonra Rumların uyguladığı soykırımdan kurtularak adanın kuzeyinde kendilerine yeni bir vatan yaratan Kıbrıslı Türklerle birlikte Kıbrıs adasını kendilerine vatan edinmiş kardeşlerimizin, soydaşlarımızın ve onların çocukları ile torunlarının geri gitmelerini istemesi bir din adamına yakışmayan hastalıklı bir düşüncedir.”

Aksu, bu düşünce ve inanışın, II. Hrisostomos’un kendi düşünceleri değil de Rum halkının düşünceleri ve Rum siyasilerinin dile getirmedikleri hayalleri ise bunun müzakereleri çıkmaza sokacağını savundu.

Aksu, “II. Hrisostomos, Kıbrıs’taki dinler arası diyalog çalışmaları çerçevesinde faaliyetlerini bu yöne çevirmeli, dini mirasın korunması konularına ağırlık verilmeli ve siyaset yerine bu konulara odaklanmalıdır” diyerek, tüm halkı Cumartesi yapılacak eyleme devam etti.

ATUN: “SÖZLERİ MÜZAKERELERİ DARBELER”

Kıbrıs’ta Varoluş Hareketi Başkanlar Konseyi üyesi Ata Atun da, II. Hrisostomos’un sözlerinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, II. Hrisostomos’un sözlerinin müzakereleri de darbeleyeceğini kaydetti.

Cumartesi yapılacak protesto eyleminin çeşitli aşamalarda ve günlerde devam edeceğini belirten Atun, eyleme halkı davet etti.

ATUNCUOĞLU: “HERKES KENDİ İŞİNİ YAPSIN”

Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Kemal Altuncuoğlu da, II. Hrisostomos’un sözlerinin kendilerini derinden üzdüğünü ifade ederek, II. Hrisostomos’a herkesin kendi işini yapmasını tavsiye ettiklerini söyledi.

Altuncuoğlu da, halka eyleme katılım çağrısı yaptı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.