1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. SÖZLEŞME HUKUKA AYKIRI
SÖZLEŞME HUKUKA AYKIRI

SÖZLEŞME HUKUKA AYKIRI

raporunu açıkladı: Sözleşme hukuka aykırı

A+A-

Başsavcılık’a bağlı Hukuk Dairesi, LTB Başkanı Cemal Bulutoğluları döneminde Remon Reklam Hizmetleri Ltd.'ye ihale edilen Kent Mobilyası Yapımı ve  İşletilmesi İhalesi’ni hukuka aykırı buldu.

Raporda, “Bakanlar Kurulu kararı üretildikten sonra 8 yıllık süre içerisinde 29-4-2011 tarihli sözleşmenin tekrardan Bakanlar Kurulu’na onay için gönderilmemesi, Bakanlar Kurulu’nun imzalanan sözleşmenin 8 yıllık olması kaydı ile onaylanması şeklinde iradesi nedeniyle çok bir anlam ifade etmemektedir. Her şey hukuka uygun yapılması halinde sözleşmenin geçerliliği etkilenmeyecekti kanaatindeyim” denildi.
Öte yandan raporda, Kira İhale Komisyonu ve Belediye Meclis kararları olmadan veya ihalenin Remon Reklam Hizmetleri LTD’ye verildiğine dair karar üretilmeden ihale usulüne uygun sonuçlanmış gibi konu şirketle yapılan sözleşmenin hukuka uygun olan bir sözleşme olmadığı kararlaştırıldı.  
Bununla birlikte sözleşmenin ve sözleşme ile ilgili alınan karar yasal zemine bağlı bulunmadı.

Fellahoğlu: Bakanlar Kurulu yanıltıldı
Lefkoşa Türk Belediyesi(LTB) Başkanı Kadri Fellahoğlu, konu ile ilgili YENİDÜZEN’e konuşarak, Başsavcılık Raporu’nu değerlendirdi.
Fellahoğlu, Bakanlar Kurulu’na ihale sonuçlandırmadığı halde sonuçlandırmış bir önerge ile sözleşme gönderildiğinin tespit edildiğini aktararak, Bakanlar Kurulu’nun yanıltılarak karar üretildiğine dair sonuca varıldığını dile getirdi.

“Eski yönetimin yargılanması için karar üretin”
Sözleşmenin feshedilmesi halinde konunun ilgili şirket tarafından tazminat davasına götürüleceğinin belirtildiğini dile getiren Fellahoğlu, böyle bir durumda LTB’nin karşı karşıya kalacağı tazminat davasında zarara uğrayacağına dikkat çekildiğini söyledi.

Top, Belediye Meclisi’nde…
Başsavcılık raporunun ardından, konu bugün Belediye Meclisi’nde tartışılacak.
Belediye Meclis üyeleri bugün saat 18.00’de bir araya gelerek, raporda çıkan sonucu değerlendirerek, çözüm yolu arayacak. Toplantının ardından Belediye Meclisi’nde çıkan karara göre hareket edilecek.

YD

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.