1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖZLEŞMELER SAHTE!
SÖZLEŞMELER SAHTE!

SÖZLEŞMELER SAHTE!

sahte sözleşme hazırlattılar çünkü;

A+A-

Ülkede oturma izni alabilmek için arkadaşı Najeep Ullah’a sahte kira sözleşmesi hazırlatmakla suçlanan Muhhamed Usman ve meseleyle bağlantısı bulunduğuna inanılan Saad Liaqat önceki gün polis tarafından tutuklandı. Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarılan 3 zanlı hakkında, tahkikat amaçlı 1 gün tutukluluk emri alındı.

Ceza Davaları Yargıcı Hale Ahmet Raşit’in huzurunda görüşülen davada, Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube Amirliği’nde görevli polis memuru Kazım Sevinç, iddia makamının tanığı olarak şahadet verdi.

Polis memuru Sevinç, zanlı 1 Muhhamed Usman, zanlı 2 Najeep Ullah ve zanlı 3 Saad Liaqat’ın “sahte evrak düzenleme”  ve “tedavüle sürme” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlı 1 Usman’ın, zanlı 2 Najeep Ullah tarafından düzenlenen sahte kira mukavelesini, kasten ve dolandırmak maksadıyla vergi dairesinde görevli memura verdiğini anlatan Sevinç, zanlı 1’in sahte belgeyi tedavüle sürdüğünü kaydetti.

16 Nisan 2014 tarihinde gelen bir bilgi üzerine soruşturma başlattıklarını kaydeden polis memuru Sevinç,  zanlı 1 ve 2’nin aynı gün tutuklandığını belirtti. Sevinç, yapılan ileri soruşturma sonrası, zanlı 3 Saad Liaqat’ın da suçla bağlantısı olduğunun tespit edildiğini ve tutuklandığını belirtti.

Zanlı 1 Usman’ın bir gönüllü ifade vererek suçunu itiraf ettiğini kaydeden Sevinç, tahkikatın yeni başladığını, alınması gereken ifadeler ve gönüllü ifadenin teyit ve tekzibinin yapılacağını söyleyerek, zanlıların bir gün süreyle tutuklu kalmalarını talep etti.

Sunulan şahadeti dikkate alan Yargıç Hale Ahmet Raşit, zanlıların tahkikat amaçlı bir gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.