1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SÖZÜNÜ TUTAMADI!
SÖZÜNÜ TUTAMADI!

SÖZÜNÜ TUTAMADI!

Cezaevine gönderildiler...

A+A-

Abbas ELMAS

Girne’de geçtiğimiz hafta sonu tehlikeli araç sürdükleri gerekçesiyle polis tarafından durdurulan ve araçlarında uyuşturucu madde çıktığı gerekçesiyle tutuklanan E.B.G (K-19), İlham Recepov, Timur Durayev ve Ersan Tarım teminat duruşması için dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede olayla ilgili bulguları aktaran Narkotik ve Kaçakçılığı Önlemem Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Mehmet Sevinç, zanlılar aleyhinde başlatılan “Uyuşturucu madde ithali, alma, verme, tasarruf ve KKTC’de kanunsuz ikamet etme” suçlarıyla ilgili soruşturmanın tamamlandığını söyledi.

Mehmet Sevinç, zanlı E.B.G’nin 680 miligram sentetik cannabinoid türü madde tasarrufu davasını kabul ettiğini, zanlı İlham Recepov’un hakkında getirilen davaları kabul etmediğini, zanlı Timur Durayev’in hakkında getirilen davaları kabul ettiğini ve Ersan Tarım’ın üzerinde bulunan 4 gram sentetik cannabinoid ile ilgili hakkında getirilen davaları kabul etmediğini aktardı.

Zanlı E.B.G’nin ve Ersan Tarım’ın KKTC vatandaşı olduğunu ifade eden Sevinç, sanlı İlham Recepov’un KKTC’de kaçak statüsünde bulunduğuna dikkat çekerek, zanlı Timur Durayev’in turist vizesiyle KKTC’de bulunduğunu açıkladı.

Zanlıların E.B.G’nin daha önceden askıda bulunan benzer davaları olduğunu, zanlı Ersan Tarım’ın daha önce benzer suçlardan hüküm giydiğini ve askıda bulunan birçok davaları bulunduğunu ifade eden Sevinç, tüm zanlıların da yargılanacakları güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Mahkemede söz hakkı alarak konuşan zanlı Ersan Tarım, “Efendim benim bu olayla bir bağlantım yoktur. Akıllandım ve elimi sürmüyorum artık bu maddelere. Bana komplo kuruldu. Benim çocuklarımı elimden almak istiyorlar” şeklinde savunmasını yaptı.

Uzurundaki polis şahadetini ve zanlıların söylediklerini dikkate alan Girne Kaza Mahkemesi Yargıcı Fügen Ulutekin, zanlı E.B.G’nin yurt dışına çıkışının yasaklanarak KKTC vatandaşı muteber bir kişinin yüz bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şatıyla tutuksuz yargılanmasını emretti. Ulutekin, zanlı Timur Durayev’in yurt dışına çıkışının yasaklanması, 10 bin TL nakdi teminat yatırması ve haftada bir gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması şartıyla tutuksuz yargılanmasını emretti.

Ulutekin, zanlı Ersan Tarım ve İlhan Recepov’un davalarında hazır bulunmalarını sağlamak ve yeniden suç işlemelerinin önüne geçebilmek maksadıyla 2 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerini emretti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.