1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Sperm bankasına dava açtı!
Sperm bankasına dava açtı!

Sperm bankasına dava açtı!

Sperm bankasına dava açtı!

A+A-

Kanada’da lezbiyen çift Angela Collins ve Elizabeth Hanson, 10 yıl önce kendilerine sperm donörü hakkında yanlış bilgi veren Amerikalı sperm bankası Xytex aleyhine dava açtı.

Collins ve Hanson, Atlanta merkezli bankanın veri tabanında ‘donör seçimi’ yaparken 9623 numaralı donörün özelliklerini beğenmişlerdi.

Kayıtlarda bu donörün, 33 yaşında, yapay zekâ yüksek lisansı sahibi olduğu ve “Sinirbilim” doktorası yaptığı, IQ’sunun 160’ı bulduğu, ustalık derecesinde bateri çaldığı ve “Baba tarafından renk körlüğü” dışında bir sorunu olmadığı ifade ediliyordu.

Donörün çocukluk ve yetişkinlik fotoğraflarından oldukça yakışıklı olduğu anlaşılıyordu.

36 ÇOCUK DOĞDU

Gerçek ise sperm bankasının Kanadalı çifte geçen yıl haziran ayında gönderdiği bir e-postada donörün adının James Christian Aggeles olduğunun yazması üzerine çıktı.Basit bir internet araması yapan Kanadalı çift, donörlerinin aslında lise terk olduğu, genetik olarak şizofreniye sahip olduğu ve bu nedenle sık sık akıl hastanesine kaldırıldığı ve silahlı soygun suçundan hapis yattığını belirledi.

Aggeles’ten 36 çocuk sahibi olan 20 çiftten 15’i ile bir araya gelen Kanadalı çift, onlar adına sperm bankası aleyhine tazinat davası açtı. Sperm bankası iddiaları araştırdıklarını açıklamakla yetindi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.