1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SPOR AMBARGOSUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”
“SPOR AMBARGOSUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

“SPOR AMBARGOSUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

“SPOR AMBARGOSUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER: “SPOR AMBARGOSUNU AŞMAK İÇİN ÇALIŞMALAR YÜRÜTECEĞİZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, barışa ve çözüme “Evet” diyen bir halka spor ambargosu uygulanmasının kabul edilemez olduğunu belirterek, insanlık dışı bir uygulama olan spor ambargosunu aşmak için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

Siber, “Sesimizi duyurmak için daha büyük çaba ortaya koymalıyız. Kendi sporcularımızın dünyaya açıldığını görmek istiyoruz. Bunun için Cumhurbaşkanlığı’na da düşen görevler var” diyerek, ambargolardan şikayet edildiğini, ancak mevcut liderliğin spor ambargosu konusunda yeterince aktif çalışmadığını savundu.

CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, dün, Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği’ni ziyaret ederek, dernek başkanı Ogün Genç Kaçmaz ve beraberindeki yönetim kuruluyla görüştü, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için görüş alış verişinde bulundu.

“TRANSFERLERİN KURUMSALLAŞMASI ÇABASINI DESTEKLİYORUM”

Ülke sporunun geldiği son nokta ve içinde bulunduğu sorunların tartışıldığı görüşmede Siber, göreve gelmeleri halinde toplumu yakından ilgilendiren tüm sorunlarda çalışma grupları oluşturacaklarını ve bu grupların içerisinde sporun da yer alacağını kaydetti.

Bu şartlar altında yaşayan toplumların kendi ülkelerinin sesini spor ve kültürleriyle de duyurabilmelerinin önemine değinen Siber, “Kendi sporcularımızın uluslararası müsabakalarda yarıştığını görmek istiyoruz. Bunun için çok çalışacağım. Bu yarışlarda yer almamız, ülkemize ödüller kazandırmamız kendimize duyduğumuz özgüveni de artıracak” diye konuştu.

Siber, bugün spor kulüplerinin içinde bulunduğu zor şartların iyileştirilmesi ve yurt dışı sporcu transferlerinin kurumsal bir yapı içinde gerçekleşmesi için yapılacak çalışmalara destek vereceğini ifade etti.

Siber, “Spor kulüplerimiz, sadece sportif anlamda değil, aynı zamanda bizim toplumsal kimliğimiz ve aidiyetimiz açısından da önemlidir. O yüzden yaşatılmaları gerekmektedir. Bir de ülkemizde köklü spor politikalarını hayata geçirmeliyiz. Bu konuda da reformlara ihtiyacımız vardır” dedi.

“DEĞİŞİM ZİHİNLERDE BAŞLADI, DIŞ DÜNYAYA AÇILMALIYIZ”

Kıbrıs Türk halkı olarak 2004 yılında yapılan referandumda yüzde 65 “Evet” oyu vererek dünyaya açılma isteklerini duyurduklarını vurgulayan CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Kıbrıslı Türklerin artık dış dünyaya açılmaları gerektiğini, bu arzunun toplumda var olduğunu, değişimin zihinlerde başladığını ve birçok değerli insanın da sınırları aşıp büyük işler başardığını belirtti.

Uluslararası medyada Kıbrıslı Türklerin sesini duyuracak haberlerin yer alması gerektiğine de değinen Siber, Kıbrıslı Türklerin Avrupa’da seslerini duyurma amacıyla yapacağı çok işi olduğunu vurguladı.

Bu yönde Cumhurbaşkanı’na büyük görev düştüğünün altını çizen Siber, Cumhurbaşkanı’nın dünya tarafından tanınan toplum liderliği unvanı bulunduğunu ve bu unvan kullanılarak birçok kapının açılabileceğini söyledi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.