1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SPOR, BAŞBAKANLIĞA BAĞLANACAK
SPOR, BAŞBAKANLIĞA BAĞLANACAK

SPOR, BAŞBAKANLIĞA BAĞLANACAK

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı İrsen Küçük, iktidara gelmeleri halinde sporu eğitimden ayıracaklarını açıkladı

A+A-

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı İrsen Küçük, KIBRIS Gazetesine yaptığı değerlendirmede 28 Temmuz tarihinde yapılacak olan milletvekilliği erken genel seçimlerinden sonra partisinin iktidara gelmesi halinde ülke sporu ile ilgili plan ve programlarını açıkladı.

“Milli Eğitim Bakanlığı’ndan sporu ayırmayı düşünüyoruz”
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, milli eğitimin spordan ayrılmasını ve sporu başbakanlığa bağlamayı düşündüklerini, iktidara gelmeleri halinde bu değişikliği yapacaklarını ifade etti. Küçük, bu değişikliğin yapılabilmesi için çalışma gerektiğini, sporun daha çok önem kazanması için bu değişikliği yapmak istediklerini aktardı. İrsen Küçük, geçmiş dönemde tasarlayıp hayata geçiremedikleri bu uygulamanın pratik çözümler getirebileceğini de savundu.

“Spor fonunun maliyeye bağlanması sakınca yaratacak”
İrsen Küçük, 2013 Eylül’de yürürlüğe girecek protokolde tüm fonların kaldırılması ve Maliye Bakanlığı’na devredilmesi gibi bir ibare olmasına rağmen bunun bazı sakıncalar yaratabileceğini değerlendirdiğini aktardı. UBP Genel Başkanı kaynakların denetimi ve dağıtımı aşamasında aksaklıklar yaşanmaması ve daha süratli olabilmesi için spor fonunun Maliye Bakanlığı’na bağlanması yerine sporun başbakanlığa bağlanmasının ülke sporu için daha faydalı ve kaynakların daha hızlı ve yerinde kullanılabilir olabileceğini dile getirdi.

“Karar aşamasında istişare şart”
Hasan Sertoğlu başkanlığındaki Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu’nun (KTFF), KOP-UEFA-FIFA üçgeninde yapmakta olduğu temasları da değerlendiren Genel Başkan Küçük, KTFF ve KOP adı ile eşit iki futbol kurumunun temas etmesinde, görüşme yapmasında, karşılıklı öneri sunmasında bir sakınca görmediğini belirtti. Küçük, yapılan temaslar sonrasında gelinecek ancak karar aşamasında hükümet ile diyalog yapılmasının, fikir alışverişinde bulunulmasının şart olduğunu da vurguladı.

Sporcularımızın dışa açılım konusunda beklentilerine cevap verebilecek arayışların federasyonlar tarafından araştırılabileceğini vurgulayan Küçük, bulunacak formülde Kıbrıs Türk varlığının yok sayılmaması gerektiğine parmak bastı.

“Ambargolar kalkmalı”
 Ülke sporuna ve sporcusuna uygulanan ambargo ve izolasyonların mantığını anlamanın mümkün olmadığını da kaydeden UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sporcusunun dış temas yapabilmesi için ellerinden gelen imkanları yaratma adına çeşitli düşünceleri olduğunu ifade etti.

Küçük, bir süre önce Avrupa Parlamentosu’na yaptıkları ziyarette bu konuyu gündeme getirdiklerini ve muhataplarına, uygulanan haksız ambargo konusunda çeşitli bilgiler verdiklerini ve haklılıklarını aktardıklarını söyledi. Bu önemli girişimleri yeni dönemde de takip edeceklerini belirten ve sonuca varılması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Küçük, ambargoların anlamsız kimseye yarar getirmeyen uygulamalar olduğu değerlendirmesinde bulundu ve mutlaka kalkması gerektiği üzerinde durdu.

“Protokollerle spora destek sağlandı”
UBP Genel Başkanı İrsen Küçük, kendi hükümetleri dönemlerinde Türkiye Cumhuriyeti ile yapmış oldukları protokollerle spora gereken desteği sağladıklarını aktardı. Küçük, ülke sporunun daha da gelişmesi için Türkiye Cumhuriyeti ile istişare içinde yeni spor tesislerinin yapılması, mevcut tesislerin daha da geliştirilmesi adına geçmişte yapmış oldukları çalışmaları ve işbirliğini yeni dönemde daha da ileriye götürmek için plan ve programlarının hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.