1. HABERLER

  2. SPOR

  3. SPOR CAMİASINA ATEŞ DÜŞTÜ!
SPOR CAMİASINA ATEŞ DÜŞTÜ!

SPOR CAMİASINA ATEŞ DÜŞTÜ!

Ümit Kayıhan hayatını kaybetti!

A+A-

Ünlü teknik adam Ümit Kayıhan 64 yaşında hayatını kaybetti. Tecrübeli hoca, bir süredir zatürre teşhisi ile yoğun bakıma alınmıştı.

 

Bir süre önce zatürre ön teşhisiyle Urla Devlet Hastanesinde tedavi altına alındıktan sonra 9 Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan Ümit Kayıhan, müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Ümit Kayıhan'ın oğlu Ekrem Kayıhan, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ümit Kayıhan'ı bu sabaha karşı kaybettiklerini söyledi.

Çok üzüntülü olduklarını belirten Kayıhan, "Söylenecek söz bulamıyorum. Arayanlara teşekkür ediyorum, herkes hakkını helal etsin. Babamın Türk futboluna emeği geçti. Türk futboluna katkı yaptı, çok üzgünüz." ifadelerini kullandı.

 

Babasında mitral kalp kapakçığı yetmezliği olduğunun söylendiğini aktaran Kayıhan, rahatsızlığı için henüz net bilgiye sahip olmadıklarını kaydetti.

 

Cenazesi yarın toprağa verilecek

Ümit Kayıhan'ın cenazesi yarın öğle vakti Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından Çeşme ilçesindeki Alaçatı Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

 

28 Şubat 1954 doğumlu olan Ümit Kayıhan’ın spor kariyeri Göztepe Basketbol takımında başladı. 17 yaşında Göztepe’nin futbol antrenmanına çıkan Kayıhan, kariyerine futbolcu olarak devam ettirdi. Bir yıl Balıkesirspor’da oynadıktan sonra 8 yıl boyunca Altay formasını giyen Kayıhan, daha sonra Eskişehir ve Kuşadasıspor'da forma giydi.

 

Kariyerinde en çok Ege kulüplerini çalıştırdı

Antrenörlük için İngiltere de kursa katılan Ümit Kayıhan burada FIFA teknik direktörlük diploması aldı. Kayıhan ilk antrenörlük deneyimini Karşıyaka ve Göztepe’de yardımcı olarak yaşadı. Sonrasında Göztepe, Altay, Denizlispor, Erzurumspor, Antalyaspor, Göztepe, Diyarbakır, Bursa, Malatya takımlarında görev yaptı. Kayıhan son olarak 2013 yılında Altay'ı çalıştırdı. Televizyon programlarında yorumculuk da yapan Kayıhan, evli ve iki çocuk babasıydı.

 

TFF'den başsağlığı mesajı

"Türk futboluna uzun yıllar teknik direktör ve futbolcu olarak hizmet veren değerli spor adamı Ümit Kayıhan'ın hayatını kaybettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

 

1954 yılında doğan Ümit Kayıhan, futbola Göztepe altyapısında başladıktan sonra Balıkesirspor, Altay, Eskişehirspor, Altınordu ve Kuşadasıspor kulüplerinde forma giydi.

 

Kayıhan teknik direktör olarak; Göztepe, Altay, Karşıyaka, Denizlispor, Antalyaspor, Adanaspor, Diyarbakırspor, Erzurumspor, MKE Ankaragücü, Bursaspor, Malatyaspor, Kocaelispor ve Çaykur Rizespor takımlarında görev yaptı.

 

Türkiye Futbol Federasyonu olarak merhum Ümit Kayıhan'a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve futbol camiasına başsağlığı dileriz."

 

Bakan Bak’tan Ümit Kayıhan için taziye mesajı

“Türk futbolunun değerli isimlerinden Ümit Kayıhan’ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Ümit Kayıhan Türk futboluna yaptığı katkılar, verdiği hizmetlerle saygıyla anılacaktır. Merhum Ümit Kayıhan’a Allah'tan rahmet; ailesi, sevenleri ve futbol camiamıza başsağlığı diliyorum."

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.