1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SPORA 360 BİN TL… YEM İÇİN FAİZ DESTEĞİNE 3 AY DAHA
SPORA 360 BİN TL… YEM İÇİN FAİZ DESTEĞİNE 3 AY DAHA

SPORA 360 BİN TL… YEM İÇİN FAİZ DESTEĞİNE 3 AY DAHA

Dün yapılan bakanlar kurulu toplantısının ardından işte alınan kararlar;

A+A-

ÖZEL GÜVENLİK HİZMETLERİ YASA TASARISI İLE KAMU İÇ MALİ KONTROL YASA TASARISI MECLİS’E SEVK EDİLDİ

SPOR FEDERASYONLARINA 360 BİN TL KATKI… YEM İÇİN FAİZ DESTEĞİNE 3 AY DAHA

ZEYTİNYAĞI İTHALİNE ONAY VERİLDİ

Bakanlar Kurulu, Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı ile AB müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesinde hazırlanan Kamu İç Mali Kontrol Yasa Tasarısı’nı onaylayarak Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edilmesine karar verdi.

Yaklaşık 3 saatlik toplantının ardından basına açıklama yapan Kurul Sözcüsü, Dışişleri Bakanı Özdil Nami, bugün onaylanan Özel Güvenlik Hizmetleri Yasa Tasarısı’nın kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette olduğunu anlattı.

Yasa tasarısının özel güvenlik izni verilmesine, ruhsatlandırma ve denetlemeye ilişkin hususları içerdiğini söyleyen Nami, tasarı üzerinde uzun zamandır çalışıldığını ifade etti.

İÇ MALİ KONTROL SİSTEMİ OLUŞTURULACAK

Kamu İç Mali Kontrol Yasa Tasarısı’nın da Bakanlar Kurulu tarafından kabul edilip Cumhuriyet Meclisi’ne sevk edildiğini söyleyen Nami, Avrupa Birliği müktesebatına uyum çalışmaları çerçevesinde hazırlandığını vurguladı.

Nami, “Amaç, kamu kurum ve kuruluşlarının kaynaklarının, yasallık, ekonomiklik, etkinlik ve verimlilik esaslarına göre yönetim ve denetimini sağlamak üzere kamu iç mali kontrol sistemini oluşturmaktır” dedi.

Tasarının AB yetkilileri ile uzun süre yapılan çalışmalar sonucu ortaya çıktığını belirten Nami, yasa hayata geçtiğinde tüm bakanlıklarda iç kontrol mekanizmaları oluşturulacağını kaydetti.

Her bakanlıkta en az bir kişinin bu görevle ita amirlerine bağlı olarak çalışacağını söyleyen Nami, Maliye Bakanlığı’nda oluşturulacak bir birimle koordinasyonu sağlayacaklarını belirtti.

Nami, “Bu sayede çok önem verdiğimiz şeffaflık ve hesap verebilirlik ilkeleri de yerine getirilmiş olacaktır” dedi.

SPORA 360 BİN TL… YEM İÇİN FAİZ DESTEĞİNE 3 AY DAHA

Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu diğer kararlara da değinen Nami, spor federasyonlarına 360 bin TL katkı yapılacağını kaydetti.

Nami, ülkede önemli bir kuraklık yaşandığını, dolayısıyla küçükbaş hayvanlara alınan yemler için sağlanan faiz desteğinin üç ay daha uzatılmasına karar verildiğini ifade etti.

ZEYTİNYAĞI İTHALİNE ONAY

Zeytinyağı ithali konusunda da karar alındığını belirten Nami, geçici bir süre için 140 ton civarında zeytinyağının ithal edileceğini söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.