1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SPORUN VİZYONU”
“SPORUN VİZYONU”

“SPORUN VİZYONU”

“SPORUN VİZYONU”

A+A-

EROĞLU: “DEĞİŞİK BRANŞLARDA FAALİYET GÖSTEREN SPORCULARIN VE ONLARIN YÖNETİCİSİ POZİSYONUNDA OLAN KİŞİLERİN DURUMLARINI DÜŞÜNMEK, DEĞERLENDİRMEK VE BAZI TEDBİRLER ALMAK İÇİN BAŞTA HÜKÜMETLERE SORUMLULUK DÜŞER”

KAÇMAZ: “ÜLKEDE BİR ARAYIŞ, DIŞA AÇILIM KONUSUNDA ÇABA VE BÜYÜK BİR ENERJİ VAR. BU ENERJİYİ YANSITAN, YORUMLAYAN SPOR YAZARLARI ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, sporun kitleleri birleştirdiğini, kaynaştırdığını vurguladı, sporsuz bir halk ve devlet olamayacağını kaydetti.

Derviş Eroğlu, “Değişik branşlarda faaliyet gösteren sporcuların ve onların yöneticisi pozisyonunda olan kişilerin durumlarını düşünmek, değerlendirmek ve bazı tedbirler almak için başta hükümetlere sorumluluk düşer. Bazı ekonomik kuruluşların ve iş çevrelerinin de bu hususta sorumluluk alması gerekir diye düşünüyorum” dedi.

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği (KTSYD) “Sporun Vizyonu” konulu bir eğitim semineri düzenledi.

Seminere Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da katıldı.

Seminer bugün saat 10.30’da derneğin konferans salonunda başladı.

EROĞLU’NU KAPIDA KARŞILADILAR

Kıbrıs Türk Spor Yazarları Derneği Başkanı Ogün Genç Kaçmaz, Spor Dairesi Müdürü Hüseyin Cahitoğlu, Spor Bakanlığı Koordinatörü Süleyman Göktaş, Kıbrıs Türk Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Sertoğlu, KKTC Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Yurdaer Garip ile Kıbrıs Türk Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Mehmet Özbilgehan, Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu dernek binası önünde karşılayanlar arasındaydı.

Seminerin açılış konuşmasını Dernek Başkanı Ogün Genç Kaçmaz yaptı.

GELENEKSEL OLARAK DÜZENLENEN EĞİTİM SEMİNERİ

Kaçmaz, geleneksel olarak özellikle her yılın Ocak ayında düzenlenen eğitim semineriyle üyelerin bilgilendirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Seminerin 3 oturumda gerçekleşeceğini anlatan Kaçmaz, seminerin sosyal birlikteliğe ve spor alanındaki bilgilerin pekişmesine faydalarına dikkat çekti, dernek olarak benzer seminerler düzenlemeye devam edeceklerini söyledi.

“HAZİRAN AYINDA AÇILAN SALONDAKİ İLK ANA SEMİNERİMİZ”

Bu yılki seminerin kendileri için anlamına da dikkat çeken Kaçmaz, derneğin 30’uncu kuruluş yıldönümünde 30 Haziran 2013’te hizmete açılan konferans salonunun ilk kez ana bir seminere ev sahipliği yaptığını kaydetti.

Ogün Genç Kaçmaz, salonun açılışının Cumhurbaşkanı Eroğlu tarafından yapıldığını da anımsatarak, “Salonla sadece kendi üyelerimize değil, ülke sporuna da hizmet veriyoruz” dedi, salonun örgütlerin kullanımına açık olduğunu hatırlattı.

“SPOR YAZARLARI ÖNEMLİ BİR MİSYON ÜSTLENİYOR”

Konuşmasında spor yazarlığının önemine değinen Ogün Genç Kaçmaz, “Ülkede bir arayış, dışa açılım konusunda çaba ve büyük bir enerji var. Bu enerjiyi yansıtan, yorumlayan spor yazarları önemli bir misyon üstleniyor” ifadesine yer verdi.

EROĞLU: “HÜKÜMETLER GENELLİKLE SPORA ÖNEM VERMEYE ÇALIŞIYOR”

Dernek Başkanı Kaçmaz’dan sonra kürsüye çıkan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, hükümetlerin genellikle spora önem vermeye çalıştığını dile getirdi, mali sıkıntılar nedeniyle hükümetlerin spora gereken önemi veremediği zamanlara da tanık olduklarını anlattı

“Son zamanlarda görüyoruz ki kulüpler, çeşitli branşlarda faaliyet gösteren sporcular şöyle veya böyle desteklenir duruma gelmeye başladı” diyen Eroğlu şöyle devam etti:

“Bu destek yeterli midir? Değildir. Ülke sporu geliştikçe, dünyaya açıldıkça, yeni imkanlar ortaya çıkabilir.”

“FİKİR ÜRETİLMELİ”

Konuşmasında futbol kulüplerindeki duruma değinen Derviş Eroğlu, kulüplerin zaman zaman başkan seçmekte zorlandığını ve bu durumu görmenin kendisini üzdüğünü söyledi.

Eroğlu, başta Futbol Federasyonu’na, hükümete ve spor alanda yer alanlara düşen görevleri anımsatarak, farklı branşlarda spor yapan gençlere ve kulüplere katkı sağlanması için fikir üretilmesinin önemine dikkat çekti.

Taraftarların spordaki yerine de değinen Cumhurbaşkanı Eroğlu İstanbul’daki öğrencilik yıllarında taraftarlarla ilgili anılarından birini esprili şekilde paylaştı.

“SPOR DEYİNCE AKLA DİSİPLİN GELİYOR”

Spor deyince akla disiplinin geldiğini söyleyen Eroğlu, hakemlerin spordaki yerine, amatör, yarı profesyonel ve profesyonel futbol konusuna değinerek, “Bizim ülkemizde her şey amatör olarak yapılıyor” dedi

“MALİYE BAKANLARI’NIN İLK SARF ETTİĞİ SÖZLERDEN BİRİ ‘YOK’ YA DA ‘HAYIR’”

Hükümetlerin spora katkısını değerlendiren Eroğlu, Maliye Bakanları’nın göreve geldikleri zamanda ilk sarf ettiği sözlerden birinin “yok” ya da “hayır” olduğunu belirtti, kendi kabinesi döneminde yaşanan bir olayı anlattı.

Eroğlu, önce Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı olan ancak kabine değişince Maliye Bakanlığı görevine gelen bir siyasinin değişen mali tutumunu anlatarak konukları güldürdü.

“KALEMLERİNİZİ SADECE MAÇ SONUÇLARINA GÖRE OYNATMAYIN”

Eroğlu, spor yazarlarının ülke için önemine işaret ederek sözlerini şöyle tamamladı:

“Spor yazarları geniş bir kuruluştur. Kalemlerinizi sadece maç sonuçlarına göre değil, ülkedeki spor federasyonlarının ve kulüplerinin ihtiyaçlarına göre oynatmanız gerek diye düşünüyorum.

Biz de az çok spordan gelen bir arkadaşınız olarak imkanlar nispetinde yardımcı olmaya çalışıyoruz.”

3 OTURUMDAKİ SEMİNER

Öte yandan seminerde, Spor Bilimleri Profesörü, Spor Psikoloji Uzmanı Prof. Dr. Turgay Biçer “İşin Ustası Olmak”, Akademisyen, Gazeteci Gürdal Hüdaoğlu ise “Spor Basını’nda Yeni Ufuklar” konulu birer sunum yaptı.

Kolan British Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Harun Gülmez ise “Sağlıklı Yaşam ve Egzersiz” konusunda bir konuşma gerçekleştirdi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.