1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ST. BARNABAS BAŞPAPAZI HAYATINI KAYBETTİ
ST. BARNABAS BAŞPAPAZI HAYATINI KAYBETTİ

ST. BARNABAS BAŞPAPAZI HAYATINI KAYBETTİ

MAĞUSA SURİÇİNDE YAPILACAK AYİN

A+A-

Mağusa suriçinde bulunan “Agios Georgios Eksorinos” (Nestorian) Kilisesi’nde, 8 Aralık Pazar günü 57 yıl sonra yeniden ayin yapılacağı haberi, bugünkü Rum gazetelerine de haber oldu.

Fileleftheros gazetesinin haberine göre, kilisedeki ayinleri yönetecek olan Konstantias Metropoliti Vasilios, Rum Haber Ajansı KİPE’ye açıklamasında, kilise komitesinin KKTC makamlarından ayin için izin aldığını söyledi.

Kilisede ayin yapılması arzusunun eskiden beri var olduğunu, öte yandan KKTC makamlarıyla yapılması gereken düzenlemeler yüzünden, süreçte gecikme yaşandığını dile getiren Vasilios, ayin için kiliseye ikonalar da götürüleceğini, çünkü kilisenin içerisinde bulunan şeylerin kaybolduğunu savundu.

Ayinin 8 Aralık Pazar günü sabah saat 08.00’de yapılacağını dile getiren gazete, ayine sözde “Maraş” Belediye Başkanı Aleksis Galanos ve Belediye heyetinin katılacağını da ekledi.

ST. BARNABAS MANASTIRININ BAŞPAPAZI ÖLDÜ

Haravgi gazetesinde yer alan bir haberde ise, St. Barnabas Manastırı’nın başpapazı Gavriil’in, dün 90 yaşında hayatını kaybettiği haber verildi.

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.