1. HABERLER

  2. MAGAZİN

  3. Star TV'den flaş karar! Yayından kaldırıldı...
Star TV'den flaş karar! Yayından kaldırıldı...

Star TV'den flaş karar! Yayından kaldırıldı...

Star TV'den flaş karar! Yayından kaldırıldı...

A+A-

'Benzemez Kimse Sana' programının yapım şirketi Endemol Genel Müdürü Gökhan Tatarer, telif haklarına isyan etti ve programı bitireceklerini açıkladı.

Seyfi Dursunoğlu, Nükhet Duru ve Ümit Erdim'in jüri olduğu 'Benzemez Kimse Sana' erken final yapıp, 6'ncı bölümüyle ekrana veda edecek. Star TV’nin ‘Ve Kazanan’a yer açmak için gününü ve saatini değiştirdiği ‘Benzemez Kimse Sana’nın yapım şirketi Endemol Türkiye, yarışmaya ilginç bir kararla ‘erken final’ kararı aldı.


 Endemol Türkiye Genel Müdürü Gökhan Tatarer, programın bitişiyle ilgili olarak Türkiye’deki telif uygulamasına isyan eden bir açıklama yaptı:


"Her bölümde 8 yarışmacı, 8 şarkı seslendiriyor. Jürimiz de birer şarkıyı seslendirse 11 şarkı yapıyor. Ülkemizde eserlerin belirlenmiş bir telif hakkı yok. Eser sahipleri bin TL, 10 bin TL, 20 bin TL talep edebiliyor. 11 şarkı için en az 220 bin TL'lik bir bütçenin altından kalkmamız mümkün değil. Böyle olunca her hafta bir sivil toplum kuruluşuna 10 bin TL bağışta bulunmamızın bir anlamı kalmıyor."


 Yaşayan söz yazarı ve bestecilerin müzik piyasasının şartlarını bildikleri ve eserlerinin geniş kitlelere yayılmasını istediği için genelde makul rakamlar istediğini belirten Tatarer, şöyle dedi:
"Ancak, klasik olmuş eserlerin çoğunun hak sahibi, bugün hayatta değil ve onların tüm hakları varislerine geçmiş durumda. Kiminin çocuğu ya da yeğeni yasal varisçisi. Bunların çoğu, yanlarında avukatlarla, son derece astronomik rakamlarla karşımıza çıkıyor."

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.