1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. STARBUCKS'TAN 5 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI
STARBUCKS'TAN 5 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI

STARBUCKS'TAN 5 MİLYON DOLARLIK TAZMİNAT DAVASI

Ünlü kahve zincirinden 5 milyonluk davaStarbucks, ABD'de 2008'den bu yana birlikte çalıştığı jambon üreticisi firma Wellshire Farms'a 5 milyon dolarlık tazminat davası açmaya karar verdi.

A+A-

Starbucks ABD'de sandviçlerinin içinde kullandığı jambonu müşterilerden gelen şikayetler neticesinde laboratuvar ortamında incelemeye gönderdi. Laboratuvar sonuçları müşterilerin sürekli şikayetçi olduğu jambonun ciddi oranda zararlı bakteri içerdiğinin ortaya çıkması üzerine harekete geçen Starbucks, tedarikçisi firmaya karşı zararının tazmini için hukuki süreç başlattı.

 
2008 yıldan beri tedarikçisi olan Wellshire'ın ürünleriyle ilgili ilk şikayetlerin iki yıl sonra gelmesinin ardından Starbucks sıcak sandviçlerinin içerisinde jambon kullanımını kaldırmıştı.
 
Olayın ardından Starbucks Wellshire ile olan anlaşmasını tamamen bitirmek istemesine rağmen marka tarafından durumun tekrarlanmayacağına dair ikna edilmişti.
 
Ancak arkası kesilmeyen şikayetler sonucunda yetkililer jambonun laboratuvar ortamında incelenmesine karar verildi.
 
Pek de iç açıcı olmayan sonuçlar jambonun zararlı bakteriler içerdiğini ortaya çıkardı.
 
Tüm bu olayların Starbucks'a maliyetinin 5 milyon dolara yakın olduğunu söyleyen yetkililer ''kimse zarar görmedi'' dedi. Sağlık garantisinin her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Starbucks sözcüsü Zak Hutson " 2010 yılında şikayetler başladığından beri söz konusu markanın ürünlerini sandviçlerimizde kullanmıyoruz. Şanslıyız ki kimse bu durumdan ciddi bir zarar görmedi" diye konuştu.
 
Starbucks'a kısa bir süre önce de yine ABD’de işitme engelli müşteriler tarafından dava edilmişti.  Dava da bazı Starbucks çalışanlar işitme engelli vatandaşlara kötü muamele yapmakla suçlanmıştı.
Hürriyet
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.