1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. STRASBURG’DA BULUNAN MECLİS HEYETİNİN TEMASLARI SÜRÜYOR
STRASBURG’DA BULUNAN MECLİS HEYETİNİN TEMASLARI SÜRÜYOR

STRASBURG’DA BULUNAN MECLİS HEYETİNİN TEMASLARI SÜRÜYOR

Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ile DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan Meclis heyetinin temasları sürüyor.

A+A-

Strasburg’da bulunan CTP-BG Milletvekili Armağan Candan, UBP Milletvekilli Ersan Saner ile DP-UG Milletvekili Hasan Taçoy’dan oluşan Meclis heyetinin temasları sürüyor.

Avrupa Parlamentosu’ndaki siyasi grup yetkilileri ile görüşmeler yapan heyet ayrıca Parlamento çalışmalarını takip ediyor.

Heyet Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz’un kabinesi ile görüştü.

Heyet görüşmede, Avrupa Parlamentosu’nun önümüzdeki dönemde Kıbrıslı Türklerin temsiliyetine ilişkin duyarlılığını eyleme çevirmesi gerektiğini ve bu yönde somut adımlar atmasını beklediğini aktardı.

Görüşmede ayrıca Mayıs ayındaki Avrupa Parlamentosu seçimlerinde 6 Rum milletvekilinin seçilmesinden dolayı yaşanan hayal kırıklığı da dile getirildi.

Meclis heyeti, AP seçimlerinde 2 Kıbrıslı Türk ve 4 Kıbrıslı Rum’un belirlenmesi için herkesin kendi bölgesinde seçim yapması gerektiğini vurguladı.

Güney Kıbrıs’taki AP seçimlerine Kıbrıslı Türklerin çok büyük ilgi göstermediğinin Avrupa tarafından da tespit edilmiş olması gerektiği üzerinde duran Meclis heyeti, görüşmede Mayıs ayındaki seçimle Kıbrıslı Türklerin söz konusu yöntemin doğru olmadığını da ispatladığını anlattı.

Meclis heyeti, görüşmede ayrıca Kıbrıs sorununun geldiği aşamada müzakerelerin daha sonuç alıcı ve anlamlı noktaya gelmesi gerektiğini de vurguladı.

Heyet, Avrupa Birliği Komisyonu’nun yeni başkanının seçim sürecini de izledi.

CTP-BG Milletvekili Armağan Candan ayrıca, CTP-BG’nin gözlemci üye olduğu Avrupa Sosyalistler ve Demokratlar İlerici İttifakı Grup toplantısına da katılıyor.

Avrupa Parlamentosu’ndaki tüm siyasi grupların temsilcileri ile yarın ve Perşembe günü görüşmeler yapacak olan heyet özellikle AP Dış İlişkiler Komitesi üyeleriyle bir araya gelecek.

Heyetin Cuma akşamı yurda dönmesi bekleniyor.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.