1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. STRES BİTİREN MUCİZE
STRES BİTİREN MUCİZE

STRES BİTİREN MUCİZE

STRES BİTİREN MUCİZE

A+A-

Günümüz yoğun iş temposunda çalışmaya dalan, gün içinde yeterli sıvı almayan kişilerin sağlıklarıyla ilgili olarak çok kötü sürprizler meydana gelebilmekte. Uzmanlar “Her gün yeterli sıvı alınmalı, alınan sıvı, elektrolit adı verilen sodyum ve klorür iyonlarından zengin olmalıdır.” uyarısında bulunuyor.

Ayrıca yazın olduğu kadar kışın da özellikle katı yiyeceklerin tüketildiği öğünlerde sıvıcı içeklerin arasında en sağlıklısı olan  ayranın tüketilmesi öneriliyor.

Yörsan gıda mühendislerinden Nilüfer Hakarayan, ayranın triptofan ve kalsiyum ihtiva etmesi vesilesi ile   ayranın  antistres özellikte bulunduğunu söyledi.
Ayran antistres besinler listesinin ilk sıralarında yer alıyor!

Yörsan Gıda Mühendislerinden Nilüfer Hakarayan sözlerine şöyle devam etti: “Ayranın normal bir bireyin  vücudunda hiçbir zararlı etkisinin olmamakla birlikte,   sindirim ve boşaltım sistemlerinde karşılaşılan ;ishal, peklik, kalın bağırsak, mide, bağırsak iltihabı gibi rahatsızlıklarda tedavilerine yardımcı olarak tüketilebilir. Kahve, çay gibi bazı içeceklerin uyarıcı etkisi oldukları bilinir. Ayran gibi bazı içeceklerde yüksek sakinleştirici özellik olduğu ise fazla bilinmemektedir. Halbuki kalsiyum açısından zengin olan besinler gevşetici etkiye sahiptir.Bu vesile ile  Bolca triptofan ve kalsiyum içeren ayran  antistres besinler listesinin ilk sıralarında yer almakta.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.