1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SU ANNE SÜTÜNE DÖNÜŞTÜ”
“SU ANNE SÜTÜNE DÖNÜŞTÜ”

“SU ANNE SÜTÜNE DÖNÜŞTÜ”

“Su anne sütüne dönüştü”

A+A-

TC-KKTC SU TEMİNİ VE YÖNETİMİ ANLAŞMASI RUM BASININDA GENİŞ YER BULDU

Başbakan Ömer Kalyoncu ve TC Başbakanı Ahmet Davutoğlu tarafından, Türkiye Cumhuriyeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti hükümeti arasında su temini ve yönetimiyle ilgili hükümetler arası anlaşmaya dün Ankara’da imza atılması Rum gazetelerinde geniş yer buldu.

Fileleleftheros “Su ‘Anne Sütüne’ Dönüştü” başlığıyla birinci sayfasında ve fotoğraflı verdiği geniş ölçekli haberinde Davutoğlu’nun imza töreni sonrasında yaptığı açıklamada birçok mesaj verdiğine dikkat çekti.

Davutoğlu’nun ilk mesajının “Kıbrıs sorunu çözülse de çözülmese de KKTC’nin var olmaya devam edeceği” olduğuna dikkat çeken gazete AKEL’in, anlaşmanın Güney Kıbrıs’ı bağlamadığı açıklamasına karşılık “tanımadığımız bir ülkenin yorumları bizi bağlamaz” ifadesini ve anlaşmanın Federal Kıbrıs’ı da bağlayacağı açıklamasını öne çıkardı.

Politis de fotoğraflı ve geniş yer verdiği haberine “Su Konusunda İmza Attılar… Tepkilere Rağmen Türkiye İle Anlaşmayı Onayladılar… Bir Önceki Gece Kıbrıslı Türklerin Kalyoncu’yu Özelleştirme Karşıtı Sloganlarla ‘Uğurlamasına’ Rağmen… Davutoğlu Dün AKEL’in Eleştirilerinden Rahatsız Göründü” başlık ve spotlarını attı.

Alithia ise “Tepkiler Ortasında Su Konusunda İmzalar Atıldı… Türk Başbakan Davutoğlu İşgal Bölgelerine Su Temin Projesini Stratejik Hareket Diye Niteledi” başlığını attı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.