1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT!
SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT!

SU BİRİKİNTİLERİNE DİKKAT!

LTB EKİPLERİ, SİVRİSİNEK VE KARASİNEK MÜCADELESİNE HIZ VERDİ

A+A-

İLAÇLAMA YAPILIYOR

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Çevre Şikâyetleri ve İlaçlama Birimi, Lefkoşa genelindeki sivrisinek ve karasinek mücadelesine hız verdiğini açıkladı.

LTB Basın Biriminden yapılan açıklamaya göre ekipler, ağırlıklı olarak biyolojik mücadele yapıyor. Lefkoşa’da ev ev dolaşan ekipler, sivrisinek kaynaklarını tespit ederek ya kaynağa göre ilaçlama (biyolojik larvasit) yapıyor ya da kaynağı kurutma yoluna gidiyor.

ltbbbb.jpg

“SU BİRİKTİRİLEN KAPLARI TERS ÇEVİRİN”

LTB Çevre Şikâyetleri ve İlaçlama Birimi uçan haşere ile mücadelede halkın da desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, evlerin bahçelerindeki küçük su birikintilerine dikkat edilmesini, kova, tas, bidon gibi içerisinde su birikebilecek kapların dışarıda ters olarak bulundurulmasını istedi.

ltb.jpg

Birimden yapılan açıklamada, vatandaşların sivrisinek oluşumuna yol açabilecek su birikintilerini Alo 185 hattı aracılığı ile belediyeye bildirmeleri çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, karasinek mücadelesinde ise organik atıklara dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, çöplerin ağızları hava almayacak şekilde büyük ve dayanaklı poşetlerde muhafaza edilmesi ve sadece çöplerin alınacağı gün kapaklı çöp bidonlarında dışarıya bırakılması istendi.

ltbb.jpg

Evcil hayvan dışkılarının günlük olarak uzaklaştırılmasının da karasinekle mücadelede büyük öneme sahip olduğu kaydedildi.

 

Kaynak: TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.