1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. "SU CTP’NİN “KARARSIZLIĞI YÜZÜNDEN” KULLANILAMIYOR"
"SU CTP’NİN “KARARSIZLIĞI YÜZÜNDEN” KULLANILAMIYOR"

"SU CTP’NİN “KARARSIZLIĞI YÜZÜNDEN” KULLANILAMIYOR"

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, halkın refahının artması ve tarım sektörünün canlanması için Türkiye’den gelen suyun artık kullanılması gerektiğini kaydederek

A+A-

“SU KONUSUNDA REKABET KURULU GİBİ BİR MODEL OLUŞTURULABİLİR”

“KOBİLERE DESTEK SÜRECEK”

Lefkoşa, 12 Ocak 16 (T.A.K.): Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, halkın refahının artması ve tarım sektörünün canlanması için Türkiye’den gelen suyun artık kullanılması gerektiğini kaydederek, suyun hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin “kararsızlığı yüzünden” henüz şebekeye verilemediğini savundu.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, AS TV'de Emin Akkor’un konuğu olduğu programda, soruları yanıtladı.

Atun, Türkiye’den suyun hükümet ortakları Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin “kararsızlığı yüzünden” henüz şebekeye verilemediğini, Ulusal Birlik Partisi’nin ise bu konuda “2010’da hangi noktadaysa bugün de yine aynı nokta olduğunu” söyledi.

Tarımcının büyük bölümünün kullandığı suyun kalitesiz ve pahalı olduğunu ifade eden Atun, “Halkımızın refahının artması, tarım sektörünün canlanması için Türkiye’den gelen bu suyun artık kullanılması gerekiyor. Bu saatten sonra bunun aksini biz halkımıza anlatamayız” dedi.

“DAĞITIMI, TAHSİLATI VE BUNUN İÇİN GEREKLİ YATIRIMI ÖZEL ŞİRKET YAPAR”

Su konusunda; hiçbir siyasi makamdan emir almadan, kendi doğrularını uygulayan bir yapı içerisinde olan Rekabet Kurulu gibi bir model oluşturulabileceğini kaydeden Atun, “Suyun dağıtımı, tahsilatı ve bunun için gerekli yatırımı özel şirket yapar, devlette belediyeler ile birlikte gerekli kontrolü ve düzeni sağlar” dedi.

Su konusunda kendilerinin ortaya koyduğu modelin, Türkiye ile imzalanan 2013-2015 dönemini kapsayan ekonomik programda da bulunduğunu kaydeden Atun, Meclis’te grubu olan 3 büyük partinin de bu antlaşmaların altına imza attığını belirtti.

EKONOMİK PROTOKOLLER

Türkiye ile imzalanan üç yıllık ekonomik ve mali işbirliği protokollerine de değinen Atun, 2013-2015 ve 2016-2018 dönemlerine ait ekonomik ve mali işbirliği protokollerinin, 2011’de hazırlanan ekonomik protokolün ruhuna uygun bir şekilde kaleme alındığını; protokollerde yapılması ön görülen ama yapılamayanların bir sonraki protokole aktarıldığını, 2013-2015 dönemine ait ekonomik protokolde yapılamayanlarda 2016-2018 ekonomik protokolüne aktarılacağını söyledi.

KOBİ’LERE DESTEK

Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Sunat Atun, son beş yıldır Küçük ve Orta Büyüklükte İşletmelere (KOBİ) kredi sağlanmasında danışmanlık ajansı olan Çukurova Ajansı ile başarılı çalışmalar yaptıklarını, ileriki süreçte farklı ajanslarla da çalışma yapma hedefinde olduklarını kaydetti.

Atun, KOBİ’lere gerekli desteğin, özel bir banka ve Türkiye üzerinden sağlanan kredilerle süreceğini söyledi.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.