1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU DEPOSU DEĞİL BAZ İSTASYONU !!!
SU DEPOSU DEĞİL BAZ İSTASYONU !!!

SU DEPOSU DEĞİL BAZ İSTASYONU !!!

Başta Kanser Olmak Üzere Birçok Hastalık Riskiyle Burun Buruna Yaşıyoruz. Halk Sorumlulardan Cevap Bekliyor.

A+A-

Lefkoşa’nın Ortaköy bölgesinde Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairesi’nin daha önce bulunduğu binaların damına Bir GSM firması tarafından yerleştirilen baz istasyonu şeklindeki su depoları bölge halkına radyasyonla birlikte korku saçıyor. Bölge sakinleri su depolarındaki suyu kullanmaya bile korkuyorlar.

Ortaköy bölgesinde oturan vatandaşlar ve Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairesi çalışanları konu ile ilgili imza toplamış,  2011 yılında dönemin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile görüşmüş ve baz istasyonlarının kaldırılmasını talep etmişlerdir. Fakat bu görüşmeden bir sonuç çıkmamıştır. Yine ayni dönemde iki sendikanın da desteği ile baz istasyonlarının elektriği kesilmiştir.

Bu arada zamanında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın kirasında bulunan binaya, baz istasyonu kurulmasında GSM Kuruluşunun kimlerle nasıl bir anlaşma yaptığı ise bilinmiyor. 

Baz İstasyonu Nedir?

Baz istasyonları sürekli olarak ve değişken düzeylerde radyofrekans dalgası yaymaktadır. Radyofrekans dalgaları hücre zarının geçirgenliğini bozmakta ve yüksek tansiyon, sebebi bilinmeyen sıkıntı (anksiyete), baş ağrısı, yaygın vücut ağrısı, kanser, hamile kadınların bebeklerinde doğumsal hastalıklar gibi bir çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır.  

Etrafında Canlı Barındırmıyor

Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairesi çalışanları, güvercinlere ev sahipliği yapan binada, istasyonun kurulmasının ardından bütün güvercinlerin öldüğünü söylediler.

Bölge Halkının İsyanına Rağmen 2. Baz İstasyonu

2011 yılından 2013 yılına kadar baz istasyonlarının kaldırılmaması yetmezmiş gibi ayni binaya bir yenisi daha eklenmiştir.

Sosyal Hizmetler Dairesi ve Çalışma Dairesi’nin binadan taşınması ile baz istasyonu tekrardan çalışır duruma getirilmiş ve faal olarak etrafa zehir saçmaya devam ediyor. Vatandaş korku ve tedirginlik içerisinde yetkililerden çözüm bekliyor.

 

selim-ozmenek.jpgSelim Özmenek (Gülenyüzler Okul Müdürü):

‘’Birçok insan gibi biz de çok huzursusuz. Evimin penceresinden her baktığımda karşımda depo şeklinde baz istasyonunu görüyorum. Her gün ayni stres ile uyanmaktan usandık. Hastalığımız yoksa bile çektiğimiz sıkıntıdan hasta olacağız. Sağlımız söz konusu. Derhal yetkilileri önlem almaya çağırıyorum.’’ 

 

 

arif-zorba.jpgArif Zorba (Emekli Devlet Memuru):

‘’Bu işi yapanlar sağlımıza hiç önem vermiyorlar. Bu baz istasyonları evimin karşısından kaldırılmazsa, rahat ve huzurlu yaşayacağım bir  yere taşınmayı düşünüyorum.’’

 

 

 

 

hakan-firincioglulari.jpgHakan Fırıncıoğluları (Öğretmen):

‘’Baz istasyonlarının kaldırılması için yüzlerce kişi imza toplamıştık. Bu talep ve baskı sonucu ilgili Bakanlık baz istasyonu elektiriğini kestirmişti. Bizi kandırıp su deposu şeklinde baz istasyonu kurdukları yetmezmiş gibi bir de Çalışma Dairesi binadan taşınırkenden baz istasyonunu tekrar çalıştırdılar. Cep telefonunda konuşmak mı daha önemli yoksa  insan sağlığı mı ?

 

 

38.jpg

KIBRIS724.COM ÖZEL HABER

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.