1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SU İNSANOĞLU İÇİN HAYATİ BİR UNSUR”
“SU İNSANOĞLU İÇİN HAYATİ BİR UNSUR”

“SU İNSANOĞLU İÇİN HAYATİ BİR UNSUR”

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bu yılın ikinci yarısında Türkiye’den KKTC’ye gelmesi beklenen suyun tarım sektörüne önemli bir rahatlama getireceğini belirtti.

A+A-

Gıda Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, bu yılın ikinci yarısında Türkiye’den KKTC’ye gelmesi beklenen suyun tarım sektörüne önemli bir rahatlama getireceğini belirtti. Sennaroğlu, bu suyun tarımda kullanılacak kısmının ne şekilde kullanılacağına ilişkin plan ve programların yapılması için bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Sennaroğlu, 22 Mart Dünya Su Günü nedeniyle mesaj yayınladı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda alınan kararla 1993 yılından bu yana 22 Mart’ın Dünya Su Günü olarak kutlandığını hatırlatan Sennaroğlu, bu günün yaşamın ana kaynağı olan suyun öneminin hatırlanması ve dünyada giderek azalan içilebilir su kaynakları konusundaki sıkıntıların yeniden güdeme taşınması açısından önemli olduğunu söyledi.

BM verilerine göre dünyada 884 milyon kişinin temiz suya erişim imkanı bulamadığını, gelişmekte olan ülkelerde her yıl 250 milyon insanın kirli sulardan bulaşan hastalıklara yakalandığını ve yaklaşık 5 milyon kişinin de yaşamını yitirdiğini ortaya koyduğunu belirten Sennaroğlu, yaşadığımız yüzyılın ortalarına doğru 60 ayrı ülkeden 7 milyar insanın su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği öngörülerinin insanoğlu için önemli uyarılar olduğunu kaydetti.

“SU İNSANOĞLU İÇİN HAYATİ BİR UNSUR”

Suyun insanoğlu için hayati bir unsur olduğunu belirten Sennaroğlu, su olmadan yaşam olamayacağını söyledi. Su olmadan insanoğlunun gıda ihtiyacını karşılayan tarım üretiminin de olamayacağını hatırlatan Sennaroğlu, bir ada ülkesi olarak içilebilir ve tarımda kullanılabilir su imkanlarının sıkıntısını Kıbrıs Türk halkının da yaşadığını vurguladı. Bu yıl yağışların azlığı nedeniyle yaşanan kuraklığın buna en iyi örnek olduğunu belirten Bakan Sennaroğlu, yağışların azlığı nedeniyle ülkede kaba yem sıkıntısı yaşandığını ve hayvancılık sektöründe yem sıkıntısı doğduğunu söyledi.

“TÜRKİYE’DEN GELECEK SU TARIM SEKTÖRÜNÜ RAHATLATACAK”

Sennaroğlu, var olan su kaynaklarının verimli kullanılmasının gerekliliğine işaret ederek, bu yılın ikinci yarısında Türkiye’den KKTC’ye gelmesi beklenen suyun tarım sektörüne önemli bir rahatlama getireceğini belirtti.
Sennaroğlu, bu suyun tarımda kullanılacak kısmının ne şekilde kullanılacağına ilişkin plan ve programların yapılması için bakanlık olarak çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Sennaroğlu mesajında, tüm topluma seslenerek, yaşamın kaynağı olan suyu tasarruflu kullanma çağrısı yaptı.

TAK

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.