1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU İŞLERİ DAİRESİ’NDEN SINIRÜSTÜ GÖLETİ AÇIKLAMASI
SU İŞLERİ DAİRESİ’NDEN SINIRÜSTÜ GÖLETİ AÇIKLAMASI

SU İŞLERİ DAİRESİ’NDEN SINIRÜSTÜ GÖLETİ AÇIKLAMASI

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Su İşleri Dairesi Müdürlüğü, Sınırüstü Göleti ile ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine;

A+A-

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı Su İşleri Dairesi Müdürlüğü, Sınırüstü Göleti ile ilgili bazı basın-yayın organlarında çıkan haberler üzerine açıklama yayınladı.

Sınırüstü Göleti’nde Boğaziçi'nde mevcut yeraltı suyunu besleme amaçlı 9 adet kuyu bulunduğu kaydedilen açıklamada, İskele, Boğaziçi, Aygün, Kuzucuk,Ötüken, Akova,Yıldırım, Alaniçi, Atlılar, Muratağa ve Sandallar yerleşim birimlerine su sağlayan kuyuların yanında Salamis Oteli’nin kuyusu ve özel sulama kuyularının da söz konusu göletten sağlanan suyla beslendiği belirtildi.

Açıklamada, Su işleri Dairesi’nin Kasım 2014- Şubat 2015 tarihleri arasında başlattığı çalışmayla, göletteki kuyuların aktif olarak çalıştırıldığı ve bu kapsamda yaklaşık 18 bin TL harcandığı kaydedildi. Son günlerde yağışların artması nedeniyle ara verilen pompalama işleminin bugün itibariyle yeniden başladığı ifade edildi.

Açıklamada, “Bilinmesini isteriz ki, bizler için suyun her damlası çok önemlidir ve bu önem çerçevesinde en doğru ve akılcı yöntemlerle vatandaşımızın suyu huzur içerisinde kullanmasını sağlamak da başlıca görevimizdir” ifadesine yer verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.