1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SU KONUSUNDA HÜKÜMET KURULURKEN ORTAĞIMIZLA AYNI NOKTADAYDIK, ŞİMDİ BÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜK”
“SU KONUSUNDA HÜKÜMET KURULURKEN ORTAĞIMIZLA AYNI NOKTADAYDIK, ŞİMDİ BÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜK”

“SU KONUSUNDA HÜKÜMET KURULURKEN ORTAĞIMIZLA AYNI NOKTADAYDIK, ŞİMDİ BÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜK”

“Protokol İçin Adım Atılmadı; 13. Maaş Belirsiz” “Hükümet Kurulurken Ortağımızla Aynı Noktadaydık, Şimdi Böyle Olmadığını Gördük”

A+A-

 

BAŞBAKAN KALYONCU: “SU KONUSUNDA HÜKÜMET KURULURKEN ORTAĞIMIZLA AYNI NOKTADAYDIK, ŞİMDİ BÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜK”

“KOALİSYONA BERABER KARAR VERDİK; SONA ERMESİNE DE BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, Meclis Başkanı Sibel Siber başkanlığında saat 10.15’te toplandı.

Bilgiye sunuşlarda TDP Milletvekilleri Hüseyin Angolemli ve Zeki Çeler’in Kamu Çalışanlarının Aylık (Maaş-Ücret) ve Diğer Ödeneklerinin Düzenlenmesi (Değişiklik) Yasası Önerisi”nin Cumhuriyet Meclisi’nde görüşülmesine yönelik önerisinin CTP, UBP ve DP UG’nin oluşturduğu Danışma Kurulu tarafından reddedildiği belirtilerek, önerinin komitede görüşülmeye devam edeceği kaydedildi.

DİNÇYÜREK: “PROTOKOL İÇİN ADIM ATILMADI; 13. MAAŞ BELİRSİZ”

Bilgiye sunuşların ardından, DP UG Milletvekili Hakan Dinçyürek, ekonomik protokole ilişkin konuşmak üzere söz aldı.

Dinçyürek, Türkiye’yle imzalanacak mali protokol konusunda adım atılmadığını, 13. maaş konusunda belirsizliğin devam ettiğini söyleyerek, Türkiye’den gelen su konusunda da sorunun çözülmediğini kaydetti.

Su konusunda Türkiye’yle mutabakat sağlandıktan sonra CTP Parti Meclisi’nin bunu reddettiğini savunan Dinçyürek, bu durumu eleştirdi. Dinçyürek, “Bir taraftan görüşme yapıp el sıkışacaksınız, sonra parti meclisinde reddedeceksiniz. Burada parti meclisinin hükümetin üzerinde hükmettiği görülüyor. Hükümetin muktedirlik iddiası ortadan kalkmıştır, varlığı tartışılır haldedir” dedi.

Dinçyürek, çiftçinin alacağını beklediğini, vatandaşın da 13. maaşı beklediğini, her tarafta kaos olduğunu iddia etti.

KALYONCU: “HÜKÜMET KURULURKEN ORTAĞIMIZLA AYNI NOKTADAYDIK, ŞİMDİ BÖYLE OLMADIĞINI GÖRDÜK”

Daha sonra Başbakan Ömer Kalyoncu söz alarak, bazı kavramların birbirine karıştırıldığını, bunun bilinçli yapıldığını söyledi. Kalyoncu, siyasi parti organlarının demokrasinin bir parçası olduğunu kaydetti.

Parti politikalarının da parti organlarında belirlendiğini belirten Kalyoncu, yapılan bir pazarlıkla ortaya bir sonuç çıktığını, parti meclisinde de bu sonucun tartışıldığını söyledi.

Kalyoncu, su konusunda koalisyon ortağı ile hükümet kurulurken aynı noktada olduklarını düşündüklerini ancak şimdi böyle olmadığını gördüklerini, sıkıntıyı aşmak için görüşmelerinin devam ettiğini kaydetti.

Kalyoncu, mali protokolle ilgili görüşmelerin de devam ettiğini ifade etti.

ÇAVUŞOĞLU: “BAŞBAKAN’IN YAKLAŞIMINI KABUL EDEMEYİZ”

UBP Milletvekili Nazım Çavuşoğlu, halkın meselelerinin siyasi partilerde, Meclis’te ve hükümette tartışıldığını söyledi. Çavuşoğlu, “Başbakan’ın tehdit eder gibi bir yaklaşımını kabul edemeyiz. Bu ortaklık anlayışı ile bağdaşmaz. Halkın meselesine de, su konusuna da beraber karar vereceğiz” dedi.

KALYONCU: “BERABER KARAR VERİLECEK”

Başbakan Kalyoncu da yeniden söz alarak, bir yanlış anlaşma olduğunu, koalisyona beraber karar verildiğini, sona ermesine de birlikte karar verileceğini, kararların birlikte alınacağını ifade etti.

ANGOLEMLİ YURTLARDA GÜVENLİĞİ SORGULADI

TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de yükseköğretimle ilgili söz alarak konuşma yaptı.

Angolemli, Gazimağusa bölgesinde bir ayda ikinci cinayetin işlediğini, öğrencilerin nüfusun üçte birini oluşturduğunu söyleyerek, öğrencilerin kaldığı yurtlarda güvenliğin nasıl sağlandığını sordu.

KALYONCU: “ÖZEL GÜVENLİK YASASI GEÇMELİ”

Başbakan Ömer Kalyoncu yeniden söz alarak, bir gazetede yayımlanan, Maliye Bakanı ile Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlarının hükümeti temsil etmediği yönündeki açıklamanın yanlış ifadelendirme olduğunu, iki bakanın söz konusu toplantıda bulunmadığını anlatmak istediğini belirtti.

Kalyoncu, güvenlik konusunda da Güvenlik Kuvvetleri’nin bir yasa değişikliği önerisi yapacağını,  Özel Güvenlik Yasası’nın da geçirilmesi gerektiğini ancak tüm olayları tamamen önlemenin mümkün olmayacağını ifade etti.

Daha sonra CTP Milletvekili Mehmet Çağlar da AKPA toplantısında ilişkin raporu okudu.

PİYANGOLARLA İLGİLİ SAYIŞTAY RAPORU

Meclis Genel Kurulu toplantısında daha sonra, Sayıştay Komitesi'nin, Spor Toto-Loto Piyangosu Hemen Kazan, Milli Piyango ve Devlet Piyangosu Gelirlerinden 1993 Yılı itibariyle yapılan harcamalarla ilgili Sayıştay denetim raporuna ilişkin raporunu ele alındı. Raporu Sayıştay Komitesi Başkanı Hasan Taçoy okudu.

ANGOLEMLİ: “22 YIL SONRA”

Rapor üzerine konuşan TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli, raporda yer alan 1993 yılına ait hesap denetlemesinin 22 yıl sonra bugün mecliste tartışıldığını ifade etti.

“Faturaların aslı yok, harcamalara göz yumuldu” diyen Angolemli, yasalara uymayanlara ceza verilip verilmediğini sordu.

Hasan Taçoy da, eksikliği olan Kamu İhale Yasası’nın biran önce geçmesi gereği üzerinde durdu ve sorunların yasaların eksikliğinden yaşandığını anlattı.

Daha sonra güncel konuşmalara geçildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.