1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU KRİZİNDE MUTLU SON!
SU KRİZİNDE MUTLU SON!

SU KRİZİNDE MUTLU SON!

Çile son buluyor!

A+A-

Alaniçi köyündeki “asbastli su borusu” sorununu çözmek için önemli bir adım atıldı. Köye su taşıyan 2 kilometrelik asbestli su hattı, yenisi ile değişiyor

Alaniçi köyüne su sağlayan isale hattının asbestli borudan oluşmasıyla ilgili sorun, Tarım Bakanlığı’nın girişimi ile ortadan kalkıyor. Tarım Bakanlığı, 2 kilometrelik hattın değişimi için gerekli su borularını köye gönderdi.

Yıldırım’dan, Korkuteli- Dörtyol’a ulaşacak suyu taşıyacak hat üzerine eklenecek yeni hat ile, Alaniçi halkının “asbesti borudan gelen suyu içme” çilesi son bulacak.

Alaniçi köy içi isale hatları yıllar önce yenilenmesine rağmen, köye su taşıyan isale hattı tamamen asbest borulardan oluşmaktaydı.

Uzun süredir asbestli borulardan kurtulmak için mücadele eden Alaniçi köylüleri, boruların gelmesi ile derin bir nefes aldı.

Tarım Bakanlığı’nın boruları göndermesinin ardından, Yeniboğaziçi Belediyesi de, yeni nakil hattının döşenmesi konusunda görev üstlenecek.

Yıldız teşekkür etti

Alaniçi Muhtarı Cemal Yıldız, yaşanan ciddi gerginliklerin ardından, atılan adımların kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Köy halkının ciddi bir huzursuzluk yaşadığını söyleyen Yıldız, boruların gelmesi ile, Yeniboğaziçi Belediyesi’nin de işlemlerde hızlanmasını talep etti.

Yıldız, “Tarım Bakanı Nazım Çavuşoğlu söylediğini yaptı. Şimdi sıra, belediye başkanımız Katip Demir’de. Köylümüz adına, işlemlerin hızlanması için elimizden geleni yapacağz” dedi.

Yalçın: Elimizi çabuk tutacağız

Yeniboğaziçi Belediye Meclis Üyesi Sertaç Yalçın, uzun uğraşlar sonucunda, büyük bir ayıbın ortadan kalkacağını söyledi.

Köy halkının örgütlü mücadelesi ile gelinen aşamanın gurur verici olduğunu söyleyen Yalçın, “Yıllarca halkımız asbestli borulardan su kullanmak zorunda kaldı. Buna bir son vermenin zamanı gelmişti” dedi.

Yeniboğaziçi Belediyesi’nin de konuya kayıtsız kalmayacağını söyleyen Yalçın, hızla çalışmaların tamamlanarak, Alaniçi halkının, hak ettiği temiz suya kavuşacağını anlattı.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.