1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU KUYUSUNDA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI
SU KUYUSUNDA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI

SU KUYUSUNDA İYİLEŞTİRME ÇALIŞMASI

Bellapais bölgesinde bulunan kuyuda yapılan çalışmalar çerçevesinde ...

A+A-

 

Girne Belediyesi, yaz aylarında bazı bölgelerde zaman zaman yaşanan su sıkıntısını gidermek amacıyla Bellapais bölgesinde bulunan mevcut kuyulardan birinde iyileştirme çalışması gerçekleştirdi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Bellapais bölgesinde bulunan kuyuda yapılan çalışmalar çerçevesinde kuyudan daha fazla verim alınması sağlandı, bu çerçevede temin edilen ek içme suyu eşit şartlarda tüm bölgelere dönüşümlü olarak verilmeye başlandı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yaptığı açıklamada, “Türkiye’den gelecek su ile ilgili çalışmalar devam ederken kentimizde sorumluluk alanımız içerisinde içme suyuyla ilgili var olan kısmi sorunların çözümlenmesi ve bölgelere dönüşümlü olarak verilen suyun miktarının artırılması için şehir içerisinde yapılan düzenlemelere ek olarak mevcut kuyularda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik” dedi.

Güngördü, su kaynaklarının çok dikkatli kullanılması gerektiğine dikkat çekerek, özellikle yaz aylarında, aşırı sıcaklardan dolayı yer altı sularının yıllar içerisinde azalma gösterdiğini, bu durumun ilerleyen yıllarda sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Güngördü, “Vatandaşlarımızın, hayat kaynağımız olan suyu daha bilinçli kullanması, israftan kaçınması gerekiyor. Halkımızdan su kullanımı konusunda daha hassas davranmasını istiyoruz” dedi.

Güngördü,  bahçe sulama, araba yıkama gibi işlerde içme suyu kullanılmaması gerektiğine de dikkat çekti.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.