1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU SIKINTISI KISMEN GİDERİLECEK
SU SIKINTISI KISMEN GİDERİLECEK

SU SIKINTISI KISMEN GİDERİLECEK

Yapılan arıtma tesisi, su sıkıntısını kısmen giderecek

A+A-

Adaçay’da yapılmakta olan arıtma tesisi sayesinde Erenköy, Sipahi ve Adaçay’ın kısmen su sıkıntısından kurtulacağı bildirildi.

Yenierenköy Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Özay Öykün, TC Yardım Heyeti katkılarıyla yapılan çalışmaya belediyenin de katkı koyduğunu söyledi.

Adaçay’da arıtma sistemi kurulacak olan binanın yapımına başlandığını ve neredeyse tamamlandığını belirten Öykün, buradan köylere su aktarılmasını sağlayacak boruların da döşendiğini dile getirdi.

Öykün, Adaçay köyünde eskiden kullanılan kuyuda su bulunduğunu, Su İşleri Dairesi ve Jeoloji Maden Dairesi işbirliği içinde gerekli tahliller yapıldıktan sonra o suyun kullanılabilmesi için arıtma tesisi kurulması gerektiğinin tespit edildiği aktardı.

Arıtma tesisi ve depolara kadar olan su borularının TC Yardım Heyetinin katkılarıyla döşendiğini kaydeden Öykün, Erenköy, Sipahi ve Adaçay köylerinin su sıkıntısının kısmen giderileceğini söyledi.

Öykün, mevcut su şebekesine ek olarak saatte en az 20 ton su verileceğini, geriye kalan 10 köyün su sıkıntısının da ortadan kalkması için gerekli çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.