1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR
SU SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

SU SORUNUNA ÇÖZÜM ARANIYOR

29 milyon metre küp su aktarılması önerisi yapıldı.. Nakille Su Sorununa Çözüm...

A+A-

Güney Kıbrıs’ın karşı karşıya olduğu su sorununa çözümler arandığı ve bu çerçevede güney boru hattından diğer boru hatlarına 29 milyon metre küp su aktarılması önerisinin yapıldığı haber verildi.

Simerini gazetesi “Nakille Su Sorununa Çözüm... Kesinti Yapılmaması İçin Yollar İnceleniyor” başlıklarıyla verdiği haberinde, Rum Su Yönetimi Danışma Komitesi’nin dün, barajların doluluk oranın görüşmek ve konuyla ilgili prensipte kararlar alınması için toplantı yaptığını yazdı.

Toplantıda Rum Su İşleri Dairesi’nin, Rum Tarım Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanı’na, dün, sulama ve içme suyu kesintilerinin yapılmaması için bir öneri sunduğunu kaydeden gazete, buna göre, güney boru hattından (Baf-Kokkinahoria) diğer boru hatlarına 29 milyon metreküp su aktarılmasının önerildiğini aktardı.

Habere göre, önerinin Bakan’a iletileceğini ve nihai kararı bakanın alacağını söyleyen Rum Tarım Bakanlığı Genel Müdürü Olimbia Stilianu, konunun, kış döneminin bittiği Nisan ayında yeniden değerlendirileceğini belirtti.

Nisan ayına kadar koşulların bugünden daha iyi olması umudunu dile getiren Stilianu, tüm çabalarının su kesintilerinin olmaması hedefine yönelik olduğunu söyledi.

Komşu ülke Lübnan’dan su getirilmesi konusunda da değinen Stilianu, bu konuda öncelikle bir noktayı netleştirmek istediğini söyleyerek, Lübnan’dan su getirme önerisinin, Güney Kıbrıs’ta meslektaşıyla yaptığı görüşmede ülkenin (Lübnan) Tarım Bakanı tarafından yapıldığını vurguladı.

Mevcut aşamada iki ülkenin heyetlerinin konuyu görüşmekte olduğunu ve herhangi bir karar alınmadığını ifade eden Stilianu, şu anda su kesintileri ve başka ülkeden su getirilmesine yönelik olasılıklardan kaçınılması için barajlardaki suyun en iyi şekilde idare edilmesi yollarını bulma amacıyla çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum