1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SU TEMİZ AMA İÇMEYİN”
“SU TEMİZ AMA İÇMEYİN”

“SU TEMİZ AMA İÇMEYİN”

“Su temiz ama içmeyin”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB), Geçitköy Barajı’ndan gelen ve Hamitköy Bölgesi’ne ulaşan sudan, verildiği ilk gün aldığı numunelerin analizini yaptırdı. LTB Halk Sağlığı Şubesi’nin, Devlet Laboratuvarı’da yaptırdığı sonuçlara göre, hem Hamitköy depo girişi hem de Hamitköy şebeke içerisindeki suyun mikrobiyolojik yönden herhangi bir kirlilik içermediği ve suyun sağlıklı olduğu tespit edildi.

Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, analiz sonuçlarına göre suyun kimyasal yapısında (klor oranı, pH değeri vb…)  geçmiş dönemlere oranla hissedilebilir ve ciddi oranda iyileşme olduğu; önümüzdeki haftalar içerisinde suyun sertliğinin de daha iyi değerlere ulaşacağı belirtildi.

Halk Sağlığı Şubesi tarafından yapılan açıklamada, ayrıca, analizi yaptırılan suyun mikrobiyolojik kirlilik içermese dahi, henüz içme suyu olarak tüketiminin tavsiye edilmediği vurgulandı.

LTB Halk Sağlığı Şubesi ekiplerinin ilerleyen günlerde rutin olarak kontrollerini tekrarlayacağı ve bilimsel analiz sonuçlarını kamuoyu ile şeffaf bir şekilde paylaşmaya devam edeceği de kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.