1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU VE GIDA GÜVENLİĞİ KONFERANSI BAŞLADI
SU VE GIDA GÜVENLİĞİ KONFERANSI BAŞLADI

SU VE GIDA GÜVENLİĞİ KONFERANSI BAŞLADI

Su ve Gıda Güvenliği Konferansı’nda konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, teşkilata üye ülkelerin KKTC’yle işbirliğini artırma konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

A+A-

İHSANOĞLU: “İİT, KKTC’YLE İŞBİRLİĞİNİ ARTIRMASINDA KARARLIDIR.. BULUNDUĞUM POZİSYON NE OLURSA OLSUN KKTC’Yİ DESTEKLEYECEĞİM”

VEYSEL EROĞLU: “KIBRIS İÇİN NE YAPSAK AZ”

NAMİ, İİT ÜYELERİNDEN KKTC’YE UYGULANAN İZOLASYONLARIN KALDIRILMASI İÇİN ADIM ATMALARINI İSTEDİ

Su ve Gıda Güvenliği Konferansı’nda konuşan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, teşkilata üye ülkelerin KKTC’yle işbirliğini artırma konusunda kararlı olduğunu vurguladı.

İhsanoğlu, KKTC hükümeti ve kurumlarından aldıkları işbirliği mesajları için teşekkür ederek, kendisinin adil bir davaya her zaman inandığını; her zaman KKTC’nin yanında; uygulanan izolasyonların karşısında yer aldığını vurguladı ve “Ben bulunduğum pozisyon ne olursa olsun KKTC’yi destekleyeceğim. Benden sonra gelecek genel sekreter de kendini bu davaya adayacaktır” dedi.

EROĞLU

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, KKTC Su Temin Projesi hakkında bilgi vererek, “Kıbrıs için ne yapılsa azdır, bunu yapmaktan mutluyuz” diye konuştu.

Türkiye’den KKTC’ye getirilecek suyun Ortadoğu’da ve bilhassa Kıbrıs’ta barışa vesile olmasını dilediklerini söyleyen Eroğlu, Türkiye’nin hem Ortadoğu’da, hem Afrika’da açlık ve susuzluk çeken insanlara el uzattığını; geçen yıl 2.5 milyar dolarlık yardımda bulunduklarını; Devlet Su İşleri’nin de Afrika’daki 1.3 milyar kişiye el uzattığını  anlattı.

Ellerinde en ileri teknolojinin bulunduğunu bildiren Veysel Eroğlu, içme suyu arıtma konusunda da iyi donanımları olduğunu, tüm dost kardeş ülkelere yardıma hazır olduklarını söyledi. “Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok birlikte başarabilriz yeter ki işbirliğini artıralım” diyen Eroğlu, İİT ve İslam Kalkınma Bankası’na çok büyük görevler düştüğünü vurguladı.

NAMİ

Dışişleri Bakanı Özdil Nami de, Kıbrıslı Türklere uygulanan insanlık dışı izolasyonlara dikkat çeken İİT’ye teşekkür ederek, her konuda işbirliği ve iyi ilişkiler hedefinde olduklarını söyledi.

Nami, İİT üyesi ülkelerden, izolasyonların kaldırılması için adım atmalarını beklediklerini vurguladı ve çağrı yaptı. Nami, bunun Kıbrıslı Rumları, adada kapsamlı bir çözüme ulaşılmasında teşvik edeceğini vurguladı.

BAKIRCI

Konferansın açılışında konuşan Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Türkiye’den KKTC’ye su temin projesi için Türkiye hükümeti yetkilileri ve Anadolu halkına teşekkür ederek, suyun gelmesiyle kendilerine de doğru kullanım ve israfın önlenmesi konularında önemli görevler düşeceğini söyledi.

SENNAROĞLU
 
Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu ise, insan yaşamı için suyun önemini vurgulayarak bakanlığının bu konudaki misyon ve vizyonu hakkında bilgi aktardı.

Sennaroğlu, su ve gıda güvenliği konularında bakanlığının üzerine düşeni yapacağını vurguladı.

Konferansa açılış konuşmalarının ardından kahve molası verildi ve ardından oturumlara geçildi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.