1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SU VERİLMEYE BAŞLANDI AMA...
SU VERİLMEYE BAŞLANDI AMA...

SU VERİLMEYE BAŞLANDI AMA...

Birileri bakmalı!

A+A-

Melin Dobran

Başkent Lefkoşa’ya bağlı Hamitköy, geçtiğimiz haftanın son günlerinde Anamur suyuna kavuştu. Ancak suyun altın sarısına benzer renkte akması ilk anda boruların paslı ve çürük olduğunu akla getirdi.

Diyalog’a konuşan köy muhtarı Feyzullah Bostancı, suyun kalitesi hakkında analiz yapılmasını isterken “Birileri bu işlerle ilgilenmeli” dedi.

Bölgede uzun zamandan beri sıkıntı yaşandığını ve musluklardan 10 günde bir su aktığını anımsatan Muhtar Bostancı, bu sıkıntının sona ermesini diledi.

Ne dediler?

Feyzullah Bostancı (Hamitköy Muhtarı):

Su Cumartesi günü saat 16.00 civarında Hamitköy deposuna akmaya başladı. İlk akan suyu dışarıya tahliye ettik. Ardından da dün saat 14.00 itibarıyla köye su vermeye başladık. Daha önce 10 günde bir gelen suyun yetersizliği nedeniyle köylü tankerle kuyu suyu çağırmak zorunda kalırdı. Bu da ekstra bir masraf olurdu. Artık halk rahatlayacak. Ancak bu su bizim alışkın olduğumuz su gibi berrak değil. İleriki aylarda ancak içilebilecek duruma gelir. Şu an köylü biraz rahatlamış durumda. İleride daha da rahatlayacaklar. Bu kadar sıkıntıdan sonra köyümüze su geldiği için mutluyuz.

Hüseyin Hacımusa:

Hayvanlarıma 5 yıldan beridir tankerle, taşıma suyu alırdım. Son iki yılda maddi olarak zorlanmaya başladım. Hayvanlara yem mi alayım su mu alayım diye. Köyde sadece belediyenin adı var. Köyümüze su haftada bir ya gelirdi ya gelmezdi. Bu yüzden evimize tankerle su çağırırdık. Su çeşmeden akmadığı sürece, suyun geldiğine inanmıyorum. Bu saatten sonra konuyla ilgili olarak sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.

Erdoğan Çocuk:

Gelen su çok temiz değil. Aylardan beridir su gelecek su gelecek dediler, gele gele çirkef geldi. Su ilk aktığında kırmızıydı. Bir süre akıttık, daha sonra ardından bulanık bir su geldi. Su konusunda çok sıkıntı yaşadık. 1 yıl susuz kaldığımız oldu. Tam olarak temiz su geldiğinde sevineceğiz. Hemen hemen herkes tankerle su çağırırdı çünkü su 10 günde bir gelirdi.

Cemal Sakallı:

Suyun köye geldiğini duyunca ilk anda çok sevindim ama suyun bulanık olduğunu görünce hayal kırıklığına uğradım. Ayrıca su tazyiksizdir. Suyun ilk Lefkoşa’ya gelmesi lazımdı çünkü bu köyde büyük bir su deposu var. Evde arıtılmış su kullanıyoruz.

Canan Canbilek:

Suyun köyümüze gelmesinden dolayı herkes sevindi ama bulanık olmasından dolayı üzüldük. İlk kırmızı tonunda aktı daha sonra bulanık aktı. Umarım zamanla düzelir. Köyümüzün bu suya ihtiyacı var. Belediyenin fiyat konusunda uyguladığı sistemi yanlış buluyorum. Eskiden 10 ton hakkımız vardı şimdi 6 ton. Biz zaten çeşmeden akan suyu bahçe için kullanırdık. Her hafta 80 TL verip, evde kullanmak için tankerle su getirtirdik.

Diyalog

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.