1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUAT GÜNSEL YİNE ZENGİNLER LİSTESİNDE
SUAT GÜNSEL YİNE ZENGİNLER LİSTESİNDE

SUAT GÜNSEL YİNE ZENGİNLER LİSTESİNDE

Forbes’in en zengin 100 Türk listesinde, Suat Günsel;

A+A-

Forbes’in en zengin 100 Türk listesinde, geçen yıl 44 dolar milyarderinin olduğu listede 19 kişi bu unvanını kaybetti. Bu yıl listede 25 dolar milyarderi yer alıyor.

2013’te 3.4 milyar dolarla en zengin olan Ferit Şahenk’in serveti Garanti Bankası’ndaki değer kaybına bağlı olarak 2.1 milyar dolara geriledi. Şahenk bu yıl listede altıncı oldu. Listede Sabancı Ailesi’nden altı, Koç Ailesi’nden de üç kişi dolar milyarderleri arasında bu yıl yer almadı.

Türkiye dışından iki milyarderin yer aldığı listede bu isimler Amerika’da Chobani Yogurt’un patronu Hamdi Ulukaya ile KKTC’den Suat Günsel olarak sıralandı.

25 milyar dolar uçtu!
Forbes 100’ün toplam serveti geçen yıl 118 milyar dolarken, bu yıl 93 milyar dolar seviyesine geriledi. 100 ismin ortalama serveti de bu yıl 863 milyon dolara geriledi. Geçen yıl bu rakam 1 milyar dolardı.  

Sektörler listesinin ilk üçünde gayrimenkul, enerji ve turizm yer alıyor. Gayrimenkulle 83, enerjiyle 82, turizmle 53 zengin var. Geçen yıl 10 olan kadın milyarder sayısı 5’e geriledi. Kadınların toplam servet içindeki payı yüzde 20.6 olurken ortalama servetleri 870 milyon dolar.

55.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.