1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. Suç makineleri tek tek geliyor
Suç makineleri tek tek geliyor

Suç makineleri tek tek geliyor

Girne ve bölgesinde birçok yerden hırsızlık yaparak Nisan ayında 18 ay hapislik cezası alan Nuyan Batuhan Yücel’in ülkeye giriş yasağı kaldırıldı.

A+A-

Devrim DEMİR

Girne’de 2016 yılında birçok market soygununa adı karışan ve Nisan ayında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Geceleyin ev açma”,  “Dükkân açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından yargılanarak 18 ay hapse mahkûm edilen Nuyan Batuhan Yücel’in aleyhinde 29 Ağustos tarihinde ihraç emri verilmişti.

Ülkeden ihraç edilen Yücel’in kararı Bakanlar Kurulu tarafından kaldırılırken, karar 13 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayınlandı.

Karar aynen şöyle yayımlandı:

“Bakanlar Kurulu önergeler ışığında, 29 Ağustos 2017 tarihinde aleyhinde tutuklama-ihraç emri verilerek ülkeye girişi yasaklanan Türkiye Cumhuriyeti uyruklu 1.1.1996 doğumlu Nuyan Batuhan Yücel’in, yaşamlarını KKTC’de sürdüren ailesinin durumu da dikkate alınarak aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi”.

Girici’ye geçici süreliğine izin

Bakanlar Kurulu’nun aldığı bir başka karar ise 21 Temmuz 2016 yılında aleyhinde tutuklama-ihraç kararı olan Özdemir Girici’ye geçici verilen izin 13 Kasım tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan karar şöyle:

“Bakanlar Kurulu önergede belirtilenler ışığında, 21 Temmuz 2016 yılında aleyhinde tutuklama-ihraç emri verilen 2 Ağustos 1962 Mersin doğumlu Özdemir Girici’nin Gazimağusa’da vefat eden çocuğunun cenazesini teslim alarak Türkiye’ye götürebilmesine olanak sağlamak amacıyla, Fasıl 105 Yabancılar ve Muhaceret Yasası’nın 6.Maddesinin (2). Fıkrası uyarınca giriş tarihinden itibaren 5 (Beş) günlük bir süre için olması kaydıyla, KKTC’ye giriş izni verilmesine karar verdi.

Gülşen ve Kalpakaslanın’da yasağı kaldırıldı

Aleyhlerinde 1998 ve 2017 yılında tutuklama ve ihraç emri verilen mediha Kaplakaslan ve Doğukan Beraat Gülşenin’de KKTC’ye giriş yasağı kaldırıldı. Kaplakaslan ve Gülşen’in Bakanlar Kurulu tarafından verilen kararı 13 Kasım tarihli Resmi Gazete’de Şöyle yayımlandı:

 “Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında 20 Şubat 1998 tarihinde hakkında tutuklama-ihraç emri verilen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu Mediha Kaplakaslan’ın üniversite eğitimini KKTC’de sürdüren kızlarının durumu da dikkate alınarak, aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla, KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi”

Doğukan Beraat Gülşen’in KKTC’ye giriş yasağının kaldırılması ise şöyle yayımlandı:

“Bakanlar Kurulu, önergede belirtilenler ışığında 19 Temmuz 2017 tarihinde hakkında tutuklama-ihraç emri verilen Türkiye Cumhuriyeti uyruklu 11 Nisan 1990 İstanbul doğumlu Doğukan Beraat Gülşen’in, küçük yaşlarından itibaren KKTC yurttaşı annesi ile birlikte ülkemizde yaşamış olması da dikkate alınarak aile birliğinin yeniden tesis edilmesine olanak sağlamak amacıyla KKTC’ye giriş yasağının kaldırılmasına karar verdi”

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.