1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇ ORTAĞI DA BULUNDU!
SUÇ ORTAĞI DA BULUNDU!

SUÇ ORTAĞI DA BULUNDU!

Hiç boş durmamış...

A+A-

 

Lefkoşa’da faaliyet gösteren Gaziantep Boz Bey Kebap Lahmacun salonuna girerek 60 TL çalma suçundan önceki gün tutuklanan ve mahkemeye çıkarılan zanlı Remzi Yılmaz’ın suç ortağı bulundu.

Başka bir meseleden tutuklu bulunan zanlı İbrahim Hakan Gök, suçunu itiraf etmesi üzerine zanlı Yılmaz ile dün mahkeme huzuruna çıkarıldı ve aynı gün içinde ikinci kez teminata bağlandı.

Mahkemede meseleyle ilgili tahkikatı yürüten Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görevli Polis Memuru Mahir Türe, olayla ilgili bulguları aktardı.

Türe, zanlılar Remzi Yılmaz ve İbrahim Hakan Gök’ün, Lefkoşa’da meydana gelen “ev açma”, “sirkat”, “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu söyledi.

Zanlılar Remzi Yılmaz ve İbrahim Hakan Gök’ün Lefkoşa Surlariçi’nde faaliyet gösteren, Gaziantep Boz Bey Kebap Lahmacun isimli restoranın, camını kırarak içeri girdiklerini ve dükkân içerisinde muhafaza edilen 60 TL madeni para ve bir adet uydu alıcısını çaldıklarını belirtti. 

Zanlıların gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiklerini söyleyen Türe, meseleyle tahkikatın tamamlandığını ve zanlıların toplamda 5 ayrı iş yerine daha girdiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Mahir Türe, zanlıların KKTC vatandaşı olduklarını belirterek mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlanmaları talebinde bulundu.

Yargıç Hale Ahmet Raşit huzurunda verilen şahadetin ardından, zanlıların davalarında hazır bulunabilmeleri için yurt dışına çıkışlarının yasaklanmasına, haftada bir gün en yakın polis karakoluna giderek ispat-ı vücutta bulunmalarına KKTC vatandaşı birer kefilin 30 bin TL değerinde kefalet senedi imzalamaları koşuluyla, davaları görüşülünceye kadar serbest kalmalarına emir verdi.

Haberal Kıbrıslı

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.