1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇ ORTAKLARI OLABİLİR
SUÇ ORTAKLARI OLABİLİR

SUÇ ORTAKLARI OLABİLİR

Sahte pasaportla iki ayrı bankaya gidip başkası için havale edilen paraları alan Nijerya uyruklu zanlı hakkındaki soruşturma sürüyor

A+A-

Sahte pasaportla iki ayrı bankaya gidip başkası için havale edilen paraları alan Nijerya uyruklu zanlı hakkındaki soruşturma sürüyor 

Sahte pasaportla iki ayrı bankaya gidip başkası için havale edilen paraları alan Nijerya uyruklu Opeyemi Adedoyıh Odukova hakkında başlatılan polis soruşturması devam ediyor. Mali Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen soruşturmada zanlının suç ortakları olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu açıklandı. Soruşturma amaçlı 1 gün tutuklu kalan zanlı ek süre talebi ile dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

ŞİMDİLİK İKİ BANKA

 Ek tutuklama talep eden polis, zanlı Opeyemi Adedoyıh Odukova’nın 10 Ocak 2012- 16 Temmuz 2012 tarihleri arasında Nijerya’dan 150 dolara temin etmiş olduğu Kinsley George adına düzenlenen sahte pasaport ile iki ayrı bankadan para aldığını söyledi. Detayları aktaran polis, zanlının Lefkoşa ve Gazimağusa’da TC Ziraat Bankası ve Kıbrıs Vakıflar Bankası’na giderek Kinsley George adına Taylan’dan havale edilen paraları almak için sahte kimliği görevli memurlara ibraz ettiğini açıkladı. Zanlının evinde yapılan aramada sahte pasaportu bulduklarını belirten polis, zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. 

SUÇ ORTAKLARI OLABİLİR 

Zanlının suç ortakları olduğuna dair şüpheleri olduğunu ve pasaport üzerinde bulunan sahte mühürlerin tespiti için zamana ihtiyaç duyulduğunu söyleyen polis, başka bankalarda aynı işlemin yapıldığına dair bilgi aldıklarını, bu yönde de araştırma yapıldığını açıkladı. Polis, soruşturmanın devam ettiğini belirterek 8 gün ek süre talep etti. Mahkeme, zanlı avukatının itirazı üzerine, soruşturma için polis 4 gün ek süre tanıdı. 

(STARKIBRIS)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.