1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇ ORTAKLARININ ADINI SÖYLEMİYORLAR
SUÇ ORTAKLARININ ADINI SÖYLEMİYORLAR

SUÇ ORTAKLARININ ADINI SÖYLEMİYORLAR

Suç ortaklarının adını söylemiyorlar

A+A-

Kendilerine "Yan bakıp, laf attığı" gerekçesiyle Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad’ı darp eden Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek 3 gün daha tutuklu kalacak.

Emine UYSAL

Lefkoşa Arasta Bölgesi'nde kendilerine "Yan bakıp, laf attığı" gerekçesiyle Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad’ı darp eden Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek’in tutukluluğu üç gün daha uzatıldı.

Üç zanlının, kavga öncesinde kameralarda birlikte oldukları görünen bir arkadaşlarının adını polise söylememeleri polisin şüphesini artırdı. Mahkeme, zanlıların üç gün daha tutuklu kalmasına emir verdi. Mahkemeyi, her iki tarafın da aileleri ve yakınları izlerken, polis mahkeme avlusunda olağanüstü güvenlik önlemi aldı.

“Ciddi darp” ve “Darp” suçlamasıyla 7 gündür tutuklu bulunan Hüsamettin Çelik, Mehmet Alkış ve Ahmet Kelek dün yeniden Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar'ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Atilla Enver Etkin, tanık olarak polis memuru Hamza Tarman'ı dinletti.

Yeminli şahadet veren Tarman, zanlıların Arasta bölgesinde yanlarından geçen Emrah İbrahimoğulları, Derviş Savarona ve Orhan Kürşad 'ı kendilerine yan bakıp laf söyledikleri iddiasıyla saldırarak darp ettiklerini yineledi.

Tarman, zanlıların ayrıca Orhan Kürşad'ın yüzüne votka şişesiyle vurduğunu ve yüzünde kesikler oluşmasına neden olduklarını aktardı.

Olay mahallinden kırık içki şişesinin emare alındığını belirten Tarman, şişenin parmak izi analizine gönderildiğini kaydetti.

Üç zanlının da gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyleyen Tarman, “İncelenen kamera görüntülerinde olaya bir kişinin daha methaldar olduğu aşikar ancak zanlıların yanında görülen arkadaşlarının ismini vermemeleri ciddi şüphe yarattı” dedi.

Tarman, dördüncü zanlının Türkiye’de bir suç işlemiş olması veya adada yasal statüsü olmaması nedeniyle adının gizlendiğini düşündüklerini belirtti.

Olayın özellikle de Arasta bölgesinde infial yarattığını söyleyen Tarman, kamera kayıtlarının incelenebilmesi, aranan şahsın bulunabilmesi ve tanık ifadelerinin alınabilmesi için zanlıların üçer gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

Mahkeme zanlıların 3'er gün süreyle tutuklu kalmaları emrini verdi.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.