1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇ PATRONU YAKALANDI
SUÇ PATRONU YAKALANDI

SUÇ PATRONU YAKALANDI

Suç patronu yakalandı...

A+A-

aklama suçlarından aranan İngiliz vatandaşı Micheal George Vovdouri KKTC’de yakalandı

İngiltere’de “Suç patronu” olarak adlandırılan, 48 milyon TL kara para akladığı ve vergi kaçırdığı gerekçesi İngiliz polisi tarafından aranan Michael George Vovdouri’nin Kuzey Kıbrıs’ta yakalandı. Vovdouri’nin, sahte pasaportla 2012 yılında Metehan Sınır Kapısı’ndan ülkeye giriş yaptığı açıklandı. Kuzey Kıbrıs’ta iki yıldır yaşayan Vovdouri’nin 10 Ocak tarihinde yakalandığı belirtildi. ZanlıVovdouri’nin, sahte belgeyi yurt dışından 3 bin sterline aldığını itiraf ettiği açıklandı. Paul adına düzenlene sahte belge ile ülkeye giriş yapan zanlının polise verdiği ifadede, KKTC’ye giriş yaptıktan sonra sahte belgeyi imha ettiğini öne sürdüğü belirtildi. Vovdouri’nin 10 yıllık hapis cezasından kurtulmak için böyle bir yola başvurduğu öğrenildi.

HER YERDE SUÇLU
İngiltere’de vergi kaçakçılığı, kara para aklama suçlarından aranan KKTC’de ise “Başkasının kimliğine bürünme, sahte davranışla kayıt temini, KKTC’ye kanunsuz giriş yapmak suçlarından” gözaltına alınan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı.

MALİ POLİS DEVREDE
Zanlı hakkındaki soruşturma Mali Suçlarla Mücadele Amirliği tarafından yürütülürken, dünkü duruşmada olguları aktaran mali polis, zanlının 2012 yılı Kasım ayında Lefkoşa’da Metehan Sınır Kapısı’ndan başkasının kimliğine bürünüp, kanunsuz yollardan KKTC’ye giriş yaptığını söyledi. Polis, zanlının 10 Ocak tarihinde tespit edildiğini açıkladı. Zanlının gönüllü ifade verdiğini belirten polis, yurt dışında 3 bin sterline Andy Wiston isimli kişiden sahte pasaport satın aldığını itiraf ettiğini kaydetti.

SAHTE BELEGEYİ GİRİŞ YAPTIKTAN SONRA YAKTI
Polis, zanlının ülkeye giriş yapmak maksadı ile Paul adına düzenlenen sahte pasaportu muhaceret memuruna dolandırmak kastı ile verdiğini ve KKTC’ye giriş yapıp vize temin ettiğini açıkladı. Zanlının Kuzey Kıbrıs’a giriş için kullandığı sahte pasaportu yaktığını öne sürdüğünü belirten polis, Paul adına düzenlenmiş ancak soyadı ve seri numarası tespit edilemeyen pasaportun yakılıp yakılmadığını araştıracaklarını ifade etti.

İNGİLTERE’DE ARANAN ŞAHIS
Polis, gözaltına alınan İngiliz vatandaşı zanlı hakkında yapılan soruşturmada ortaya çıkan sonucu aktardı.Polis, İngiliz makamları ile yazışmalar yaptıklarını, zanlının İngiltere’de vergi kaçakçılığı ve kara para aklama suçundan dolayı mahkeme tarafından yargılanmak üzere serbest bırakıldığını ve mahkemenin zanlının tüm kimlik belgelerine el koyduğunu öğrendiklerini söyledi. Polis,zanlının 30 Kasım 2012 tarihinde yargı için mahkemeye gitmesi gerektiği halde gitmediğini, bu nedenle İngiliz polisi tarafından aranan kişi ilan edildiğini açıkladı. Polis, ayrıca zanlının 18 Ağustos 2010 tarihinde yasal bir şekilde günü birlik olarak Akyar Sınır Kapısı’ndan KKTC’ye giriş çıkış yaptığını tespit ettiklerini belirtti.

KAYIP EVRAKLAR ARANIYOR
Gözaltına alınan zanlı hakkında başlatılan soruşturmanın devam ettiğini, zanlının sahte pasaportu imha ettiğine dair verdiği ifadeyi araştırdıklarını, kayıp evrak veya evraklar olabileceğini kaydeden polis, ayrıca zanlıya KKTC’de yardım eden şahıslar olduğuna inandıklarını açıkladı. Polis, hakkında ciddi bir soruşturma yürütülen zanlının ilk etapta üç gün süre ile tutuklu kalmasını talep etti.Lefkoşa Kaza Mahkemesi, zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.