1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇA GÖRE CEZA
SUÇA GÖRE CEZA

SUÇA GÖRE CEZA

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu kullanan Memiş Okur’u 3 ay hapse mahkum ederken, uyuşturucuyu satan İbrahim Aslan’ı da 9 ay hapisle cezalandırdı

A+A-

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, uyuşturucu kullanan Memiş Okur’u 3 ay hapse mahkûm ederken, uyuşturucuyu Okur’a satan İbrahim Aslan’ı 9 ay hapis cezası ile cezalandırdı.
Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Güran, sanıklar aleyhine oybirliğiyle alınan kararı açıkladıktan sonra sanıklara hitaben, “Artık yeter, uyuşturucu işi ile uğraşanlar uyuşturucu türlerini sürekli olarak değiştiriyorlar. Hintkeneviri, ecstasy şimdi de bonzai. Bu memlekette çok güzellikler vardır. Yaşadığınız ülkenin güzelliklerinin farkına varın. Hem kendinize yazık, hem de bu toplama” diye konuşarak hem nasihatte hem de sitemde bulundu.
Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve üye Yargıç Hasan Dağlı’dan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı Başkan Ömer Güran açıkladı.
Başkan Ömer Güran öncelikle İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz’in mahkemeye aktardığı olgulara özetle değindi.
Başkan Ömer Güran, sanık 2 İbrahim Aslan’ın 2012 yılı Eylül ayında işletmeciliğini yaptığı Maraş Bölgesi’nde bulunan “CafeTea Tost” isimli restoranında ismini bilmediği Rumca konuşan bir şahıstan 100 Euro karşılığında 3’er gramdan oluşan toplam 2 paket 6 gram sentetik cannabionid türü uyuşturucu madde satın aldığını söyledi.
Ömer Güran, 25 Eylül 2012 tarihinde sanık 2 İbrahim Aslan’ın arkadaşı olan sanık 1 Memiş Okur ile anlaştıktan sonra söz konusu uyuşturucuları sanık 1 Memiş Okur’a 250 TL karşılığında sattığını kaydetti.
Sanık 1 Memiş Okur’un söz konusu uyuşturucuları içmek için Dikmen’deki evine götürdüğünü uyuşturucu paketinin birini orda sigara yapıp içtiğini, geriye kalan paketi de açıp 2 adet sigara yaptığını bildiren Güran, sanığın uyuşturucu sigaranın 1 adedini yanına aldığını, diğerini de odasında kitaplığın arasına sakladığını söyledi.
Evden ayrılan sanık Memiş Okur’un aracıyla yanına aldığı uyuşturucu sigara ile bir park alanına gittiğini ifade eden Başkan Ömer Güran, Memiş Okur’un aracından indiğini uyuşturucu sigarayı yaktığını ve yürümeye başladığını ancak sigaradan olumsuz etkilenmesi nedeniyle bir süre sonra uyuşturucu sigarayı söndürdüğünü dile getirdi.
Ömer Güran, narkotik ekiplerinin sanığın tasarrufunda uyuşturucu madde olduğunu öğrenmesi üzerine sanık 1 Memiş Okur’u park alanında yürürken tespit ettiğini ve tutukladığını bildirdi.
Sanığın evinde yapılan aramada geriye kalan uyuşturucunun da tespit edildiğini anlatan Güran, Memiş Okur’a polis tarafından yapılan sorgulamada Okur’a söz konusu uyuşturucuyu satan sanık 2 İbrahim Aslan’ın da tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.
Başkan Ömer Güran her iki sanığın da benzeri sabıkları olmadığını belirtirken sanıkların soruşturma maksatlı 5’er gün süre ile poliste tutuklu kaldıklarını bildirdi.
Sanık 1 Memiş Okur’u avukatının mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlere de özetle değinen Başkan Ömer Güran avukatın müvekkilinin 3 yaşında kan kanseri hastalığına yakalandığını or bir tedavi süreci geçirdiğini, ilaçlarla tedavisinin devam ettiğini aktardığını kaydetti.
Ömer Güran sanık 1 Okur’un 12 yaşında anne ve babasının ayrıldıklarını, 15 yıldır öz babasını göremediğinin aktarıldığını belirtti.
Güran, Memiş Okur’un avukatının müvekkiline hayatında yeni bir sayfa açmasını sağlayabileceği bir ceza takdim edilmesini talep ettiğini açıkladı.
Sanık 2 İbrahim Aslan’ın avukatlığını üstlenen Yunsal İlhan’ın ise mahkemeye aktardığı hafifletici nedenlerde de sanığın kendini toparladığının, hayata dair yeni kararlar aldığının ve kötü çevresinden uzaklaştığını belirttiğini ve müvekkiline mülayim bir ceza öngörülmesini talebinin bulunduğunu dile getirdi.
Başkan Ömer Güran, sunulan olgular ve sanık avukatlarının kabul beyanından sonra sanığı oybirliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı.
Uyuşturucunun gelecek nesiller açısından ciddi tehlike arz ettiğini ifade eden Ömer Güran, uyuşturucu illetinin milli sınırları aştığını ve tüm insanlığı etkilemeye başladığına dikkat çekti.
Birleşmiş Milletler’in (BM) 1984 yılında dünyadaki uyuşturucu trafiğini insanlığa karşı tehlikeli bir suç olarak nitelediğinin altını çizen Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi Reisi, uyuşturucu madde kullananların ve tutkunlarının sayısının gün geçtikçe arttığından yakındı.
Madde imal edelerin veya ticaretini yapanların işlerini son derece gizli yaptıklarını söyleyen Ömer Güran, mahkemelerin gündemine gelen uyuşturucu suçu miktarının gerçeğin çok altında olduğunu kaydetti.
Mahkemelerin uyuşturucu suçları işleyenlere ibret verici cezalar vermesi gerektiğine işaret eden başkan, huzurunda olan sanıklara suçlarına göre ceza vermeyi uygun bulduklarını ifade etti.
Başkan Ömer Güran, sanık 1 Memiş Okur’ 3 ay hapse mahkum ettiklerini açıklarken sanık 2 İbrahim Aslan’ı 9 ay hapse mahkum ettiklerini bildirdi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.