1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ
SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Suçlamaları kabul etmedi

A+A-

KKTC’de yürütülen FETÖ soruşturması çerçevsinde “Abi”konumunda olan Osman Adsız’ın tutuklanmasının ardından “abla”sıfatı ile örgüte hizmet ettiği iddia edilen eşi Emel Adsız önceki gün polise giderek teslim oldu.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün KKTC örgütlenmesine yönelik yapılanan operasyonda örgüt ablası olmakla suçlanan ve polis tarafından aranan Emel Adsız dün sabah saatlerinde polise giderek teslim oldu

Devrim DEMİR

Fetullahçı Terör Örgütü” (FETÖ) olarak isimlendirilen “oluşuma” yönelik KKTC’de başlatılan operasyonlarda ilk tutuklamalar geçtiğimiz günlerde Lefkoşa ve Demirhan’da gerçekleşti.

FETÖ’ye üye oldukları tespit edilen ve tutuklanan Osman Adsız ve Selçuk Genç’in ardından örgütte abla olduğu öne sürülen ve hakkında tutuklama emri çıkan Emel Adsız dün sabah saatlerinde polise giderek teslim oldu.

Adsız, suçlamaları kabul etmezken tutukluluk talebiyle dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan, soruşturmanın yeni başladığına dikkati çekerek zanlının 3 gün süreyle poliste tutuklu kalmasına karar verdi.

ByLock programını müşterek kullanıyorlardı

Lefkoşa Polis Müdürlüğü’nde görevli Müfettiş İsa Sevindik verdiği bilgide, 1 Haziran tarihinde alınan bilgide zanlı Osman Adsız’ın Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde kurulu hükümeti bozmaya yönelik FETÖ’ye üye olduğunu tespit ettiklerini anımsattı.

Müfettiş İsa Sevindik, zanlı Adsız’ın tespit edilmesi üzerine elektronik cihazlarına el konulduğunu ve bilgisayar’ının incelemeye alındığını söyledi.

Sevindik, Adsız’ın bilgisayarında FETÖ elebaşı Fettulah Gülen’le sohbetler, yine FETÖ’ye ilişkin kitaplar, yayınlar kendi aralarında “Abiler “diye hitap edilenlerle sohbetler tespit ettiklerini kaydetti.

Alınan tutukluluk süresinde zanlı Osman Adsız’ın aynı suça ilişkin eşi Emel Adsız’ın arandığını ve sabah saatlerinde teslim olduğunu belirten Sevindik, zanlıların şuan poliste emare olarak bulunan bilgisayarı ortak kullandıklarını tespit ettiklerini kaydetti.

Sevindik, zanlı Osman Adsız’ın bilgisayarında kullanımındaki IPhone cep telefonu yüklemesini tespit ettiklerini ve bilgisayar üzerinden cep telefonuna şifreli mesajlaşmayı sağlayan ve bu mesajlaşmaların başkaları tarafından okunamaması için kriptolu bir şekilde iletişim gerçekleştirebilenBylock programını zanlı Osman ve Emel Adsız’ın ortak kullandıklarını da  tespit ettiklerini kaydetti.

Polis, zanlı Osman Adsız’ın kullanımındaki Iphone marka cep telefonunun ise kayıp olduğunu belirtti.

Sevindik: Örgütün abisi ve ablası

Soruşturmayı yürüten Müfettiş İsa Sevindik, 20 Haziran’da zanlı Osman Adsız’ı tutukladıklarını ve yapılan ilk sorgulamada Adsız çiftinin 30 ayrı örgüt evinin sorumlusu olduğunu ve bu evlerde birçok sohbet toplantı gerçekleştirdiğini, evler ayarlayıp yurt dışından gelen öğrencileri yerleştirdiğini tespit ettiklerini belirtti.

Soruşturma devam ediyor

Polis, Türkiye’de 15 Temmuz tarihinde Türkiye hükümetine yönelik gerçekleşen darbe gecesine yönelik zanlıların yazışmalarının olduğunu tespit ettiklerini Osman Adsız’ın ve Emel Adsız’ın FETÖ üyesi olmaktan sorgulandığını belirtti.

Alınan kanıtların büyük bir titizlikle incelendiğini, birçok kişinin ifadesine başvurulması gerektiğinin altını çizen Sevindik, zanlı Adsız’ın3 gün süreyle poliste tutuklu kalması talebinde bundu.

Söz hakkı alan Adsız ise, polisin suçlamalarını kabul etmediğini evdeki bilgisayarın ikinci el alındığını ve yazışmalardan haberdar olmadığını öne sürdü.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.