1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇLAMALARI REDDETTİ
SUÇLAMALARI REDDETTİ

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Suçlamaları reddetti

A+A-

Mitsubishi Lancer Evo 4 marka aracın şase numarası ve kasasında değişiklik yaparak satan Mahmut Başarır, “kanunsuz mal ithal ve tasarrufu” suçlarından ileride yargılanmak üzere kefaletle serbest kaldı

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da Mitsubishi Lancer Evo 4 marka aracının kasasını, Mitsubishi Evo 5 marka araçların kasasıyla değiştiren, durumun şase numaralarından fark edilmemesi için Evo 4 kasasındaki şase numarasını, Evo 5 kasasına kaynakla monte ettiği iddia edilen 34 yaşındaki Mahmut Başarır, aleyhine yürütülen polis soruşturması bitti.

Aleyhindeki suçlamaları reddeden zanlı, “kanunsuz mal ithal ve tasarrufu” suçlarından ileride yargılanmak üzere, KKTC vatandaşı 2 kefilin lehine imza ettiği 50’şer bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest kaldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi’nde, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Yardımcısı Hasan Boşnak, Gazimağusa Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Hasan Karagil’i yeminli şahadete çağırdı.

Tanık polis Hasan Karagil, 30 Haziran 2016 tarihinde Gazimağusa’da sakin Orkun Özkırıcı’nın şubelerine gelerek 2016 yılının mayıs ayı içerisinde aldığı HC 693 plakalı beyaz renk Mitsubishi Lancer Evo 5 marka aracın şasesinin değiştirilmiş olabileceği bilgisini aldığını kendilerine bildirdiğini anımsattı.

Hasan Karagil, aynı gün araç muayene müfettişi polis memuru Ahmet Yeşilbulut tarafından konu aracın motor kısmındaki kaportası üzerinde yazılı bulunan CN9A-001474 şase numarası tespit edilip kayıt belgesinde yazılı bulunan şase numarasıyla aynı olduğunun görüldüğünü kaydetti.

Karagil, bunun üzerine spiral makinesiyle yazının bulunduğu bölgenin numarası sökülerek konu şase numarasının başka bir araçtan 20 santim uzunluğunda, 7 buçuk santim genişliğinde kesilerek bu aracın kasası üzerine kaynaklanıp, monte edildiğini ve bu şase numarasının da bu kasaya ait olmadığını tespit ettiklerini bildirdi.

Yaptığı kazalar ele verdi

Aynı gün meselenin tahkikatına başladıklarını belirten tahkikat memuru, polis kayıtlarından yaptığı kontrollerde HC 693 plakalı aracın 2007 ve 2008 yıllarında zanlı Mahmut Başarır’ın adına kayıtlı olup kullanımında bulunduğu süre içerisinde Lefkoşa’da trafik kazaları yaptığını tespit ettiğini belirtti.

Tanık polis Hasan Karagil, yaptığı araştırmada bu trafik kazalarının gazeteye yansıdığını gördüğünü, her iki kazanın da fotoğraflarını temin ettiğinde ise 2007 yılında yapılan kazadaki arabanın Mitsubishi Lancer Evo 4 olduğunu, 2008 yılında yine zanlı tarafından yapılan trafik kazasında ise arabanın Mitsubishi Lancer Evo 5 olduğunu gördüğünü açıkladı.

Zanlı Mahmut Başarır’dan sonra arabayı satın alan kişiden yaptıkları soruşturmada söz konusu arabanın zanlı tarafından Evo 5 kasası olarak satıldığını tespit ettiklerini ifade eden Karagil, zanlıyı 7 Ekim 2016 tarihinde tespit edip tutukladıklarını kaydetti.

Tanık polis, zanlının devam eden tahkikata etki etme olasılığının bulunmadığını belirttikten sonra mahkemeden zanlı aleyhine uygun teminat talep etti.

Kefil kefaletiyle serbest

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlıyı davalarında hazır bulunmasını temin etmek maksadıyla, KKTC haricine çıkmaktan men etti ve bu maksatla zanlının tüm pasaport ve seyahat belgelerine el koydu.

Hazal Hacımulla, ayrıca, zanlı lehine, KKTC vatandaşı muteber iki kefilin de zanlı lehine 50’şer bin TL’lik kefalet senedi imza etmesini istedi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.