1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇLAMALARI REDDETTİLER
SUÇLAMALARI REDDETTİLER

SUÇLAMALARI REDDETTİLER

Mağusa'da ki büyük kavga;

A+A-
Suçlamaları reddettiler

Çamlık’ta iki grup arasında çıkan kavgayla ilgili olarak mahkemeye çıkarılan Ali Osman Uçanok ve adamları 10 davadan itham edildi

Gazimağusa Kaza Mahkemesi önündeki park alanında geçtiğimiz ağustos ayında, iki grup arasında meydana gelen büyük kavgayla ilgili tutuklanan iki gruba mensup sanıkların Ağır Ceza Mahkemesi huzuruna çıkartılmasına dün de devam edildi.

Çamlık’taki kavgada, İsmet Felek’in adamlarından Özcan Hangün’ü ellerindeki tahta sopa ve demir çubuklarla döverek, sol kaburgasındaki onuncu kemiğin kırılmasına neden olmakla suçlanan Ali Osman Uçanok ve beraberindeki Abbas Uçanok, Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Ahmet Akdemir ve Cevdet Beyazyüz işledikleri iddia edilen toplam on ayrı suçla itham edildi.

Başkan Düriye Elkıran ile Hasan Dağlı ve Mesut Mesutoğlu isimli üye yargıçlardan oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi huzurunda saat 14.00’te başlayan dava, 26 Kasım 2015’e ertelendi.
 

Erteleme talep ettiler

Duruşmada, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Mustafa İldeniz, sanıklar ve sanıkların avukatları hazır bulundu.

Sanık Ali Osman Uçanok’u Avukat Emre Kadri, Abbas Uçanok’u Avukat Tağmaç Bilgehan ve Hüseyin Özsaitoğlu, Kamil Uçanok, Ahmet Akdemir ve Cevdet Beyazyüz’ü de Avukat Muhabbet Mevsimler temsil etti.

Sanıklar aleyhlerine getirilen vahim zarar, ciddi darp, suç işlemek amacıyla toplanma, tecavüzkar alet taşıma gibi toplam on davadan itham edildi.

İthama “Kabul etmeyiz” yanıtını veren sanıkları savunan Tağmaç Bilgehan ve Muhabbet Mevsimler, sanıkların avukatlıklarına yeni yetkilendirildiklerini, Başsavcılık’tan davaya konu tanık ifadeleri ve fotoğraf albümlerinin tümünü temin edemediklerini belirttikten sonra, mahkemeden, savunmalarını daha iyi yapabilmek adına süre talep etti.

Hükümsüz tutuklu

Sanıklar, Gazimağusa Kaza Mahkemesi karşısında, Çamlık olarak bilinen park alanında, İsmet Felek grubuyla ettikleri kavga sonrasında haftalardır cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak tutuluyor.

Savcılık, 20 Ağustos 2015’te sanıkların Çamlık’ta saklandıkları yerlerden çıkarak, ellerindeki sopa ve demirlerle, Özcan Hangün’ü “öldüresiye ve acımasızca” dövüp, kaburgasının onuncu kemiğinin kırılmasına neden olduğunu iddia ediyor.

Konu olayda Ömer Satıağalar, Akif Uygun ve Cüneyt Arık’ın da darp edildiğini ileri süren savcılık, davasını ispatlamak için hazır olduğunu yineledi ve takdiri mahkemeye bıraktı.

Huzurlarındaki beyanları değerlendiren mahkeme, talebi uygun ve adil buldu ve davayı dinlenmek üzere, 26 Kasım 2015’e sabah saat 11.00’e erteledi. Sanıkların, tutukluluğu devam ediyor.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.