1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SUÇSUZLUĞUMU İSPATLAYACAĞIM”
“SUÇSUZLUĞUMU İSPATLAYACAĞIM”

“SUÇSUZLUĞUMU İSPATLAYACAĞIM”

“Suçsuzluğumu ispatlayacağım”

A+A-

Moldovya’ya gittiğine dair ileti paylaşan Mustafa Çetereisi’nin Londra’da olduğu iddia edildi.  Çetereisi KKTC’ye geleceğini kaydetti

Kooperatif Merkez Bankası’na ait 3 milyon TL’nin çalınmasıyla ilgili soygun olayında yer aldığı tespit edilen ve Türkiye’de tutuklanan Polis Müfettiş Muavini Türkiye Savcılığı tarafından sorgulandıktan sonraserbest bırakıldı.Çetereisi’nin önceki gün serbest kalmasının ardından dün sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan paylaştığı iletiler şok etkisi yarattı. “Moldovya’dan sevgili ülkem KKTC’ye selamlar” ve 'Yaptıklarınızın bedelini ödeme sırası ve yapılanların yanınıza kalmayacağını görme zamanı geldi: Hazır ol, Pervin, İsmail, Zafer, Barış, Aziz ve Salih. Bu kavgayı ben başlatmadım ama bitirmem için bana yalvaracaksınız...'iletileri paylaşan Çetereisi Yaptığı açıklamada ise geri gelip suçsuzluğunu ispatlayacağını söyledi.

Mustafa Çetereisi, “KKTC’ye geri dönecek misiniz? Sorusunu ise “Tabi ki gelip suçsuzluğum ispat edeceğim” şeklinde cevapladı. Avukatı Tekin Söylemez ise müvekkili Mustafa Çetereisi’nin KKTC’ye döneceğini ancak buradaki soruşturmanın tamamlanmasını beklediğini söyledi.

MOLDOVYA’DA DEĞİL, LONDRA’DA OLDUĞU İDDİA EDİLDİ
 

KKTC’de bir ilk niteliği taşıyan banka aracı soygununun baş şüphelisi Mustafa Çetereisi Türkiye’de ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı. Serbest kaldıktan sonra Moldovya’ya gittiğine ileti paylaşan Çetereisi, soygun soruşturmasında görev alan polis müdürleri ile amirlerine de tehdit yağdırırken, Çetereisi’nin Moldova’da değil, Londra’da olduğu iddia edildi.

ÇETEREİSİ, “GERİ GELİP SUÇSUZLUĞUMU ISPATLAYACAĞIM”
Mustafa Çetereisi “Türkiye’de adil yargılama ve şeffaf hukuk sistemi olduğundan suçsuz olduğum anlaşılıp derhal serbest bırakıldım. Ancak KKTC polis soruşturmasında şüphelilerden tehditle ifade alınıyor” iddiasında bulundu. Mustafa Çetereisi, “KKTC’ye geri dönecek misiniz” sorusunu ise “Tabi ki gelip suçsuzluğumu ispat edeceğim” şeklinde cevapladı.

AVUKATI, “SORUŞTURMANIN BİTMESİNİ BEKLİYOR”
Mustafa Çetereisi’nin Avukatı Tekin Söylemez ise müvekkilinin KKTC’ye döneceğini ancak buradaki soruşturmanın tamamlanmasını beklediğini söyledi. Mustafa Çetereisi’nin hakkında delil bulunmadığı için Türkiye’de serbest bırakıldığını belirten Söylemez sözlerini şöyle sürdürdü: “Mustafa Çetereisi buradaki soruşturma tamamlandıktan sonra gelecek. Gelince mutlaka tutuklanacak ancak en azından ne kadar tutuklu kalacağını bilecek.” Söylemez, Mustafa Çetereisi ile diğer zanlılar hakkında kanıt olmadığını da öne sürdü. 

“MOLDOVYA’DAN SEVGİLİ ÜLKEM KKTC’YE SELAMLAR”
Ayrıca sosyal paylaşım sitesi Facebook’tan“Moldovya’dan sevgili ülkem KKTC’ye selamlar” ve şeklinde ileti paylaşan Çetereisi soygun soruşturmasında görev alan polis yetkililerini de tehdit etti.

SORUŞTURMA EKİBİNİ TEHDİT ETTİ
'Yaptıklarınızın bedelini ödeme sırası ve yapılanların yanınıza kalmayacağını görme zamanı geldi: Hazır ol, Pervin,(Polis Genel Müdür Vekili Pervin Gürler,) İsmail (Güzelyurt Polis Müdürü İsmail Manicioğlu), Barış(Lefkoşa Polis Müdür Yardımcısı Barış Sel), Aziz(Adli Polis Müdürlüğü’nde görevli Başmüfettiş Aziz Nizamoğlu) ve Salih(Güzelyurt Polis Müdürlüğü’ne bağlı AdliŞube Müdürü Salih Ceyhan). Bu kavgayı ben başlatmadım ama bitirmem için bana yalvaracaksınız...'şeklinde tehditkâr iletiler paylaşan Çetereisi’nin ülkeye dönüp dönmeyeceği soru işaretlerine neden oldu. 

İSTERSE GELİR
Öte yandan olayda yer aldığı tespit edilen 41 yaşındaki Rıfat Fırat’ın ise KKTC’ye iadesinin sağlanması için Başsavcılık nezdinde gerekli girişimlerde bulunulduğu açıklandı. Ancak aynı zamanda TC vatandaşı olan zanlının eğer kendisi isterse iade edilebileceği, Türkiye’de yargılanma hakkının olduğu belirtildi.

POLİS, “ÇETEREİSİ SERBEST KALDI, DİĞER ZANLI İÇİN GİRİŞİM YAPILDI”
Konuyla ilgili polis basın subaylığı ise“24 Temmuz 2014 tarihinde Lefkoşa-Güzelyurt anayolu üzerinde Mevlevi çemberinde gerçekleşen soygun olayında yer aldığı tespit edilen ve Türkiye’de bulunan M.Ç, aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması sebebiyle Türkiye Cumhuriyeti Savcılığı tarafından sorgulanmasına müteakip serbest bırakılmıştır. Adı edilenin ve olayda yer aldığı tespit edilen R.F’nin ülkemize iadesinin sağlanması için KKTC Hukuk Dairesi (Başsavcılık) nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmuştur” açıklamasında bulundu.

PARA BULUNAMADI
Öte yandan çalınan parayı bulmaya çalışan polis, üç gündür süren aramalarına dün de devam etti. Ancak banka aracından çalınan 3 milyon TL’nin izine henüz rastlanmadığı öğrenildi.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.