1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇSUZUM!
SUÇSUZUM!

SUÇSUZUM!

Suçlamaları reddetti!

A+A-

Nijeryalı Ebinabo Tariyemienya’nın öldürülmesiyle ilgili cinayet davasının ikinci sanığı Adetola Oluwadamilar da aleyhindeki suçlamaları reddetti:

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa’da Kaymak Apartmanı’nda kaldığı balkondan dövülerek aşağıya atılan Nijeryalı

Ebinabo Tariyemienya ile ilgili cinayet davasında sona gelindi. İddia makamı ve savunma 3 Temmuz’da mahkemeye hitaplarını yapacak ve dava karara kalacak.

Başkan Melek Esendağlı, YargıçMurat Soytaç ve Yargç Seran Bensen’den oluşan Gazimağusa Ağır

Ceza Mahkemesi, huzurunda görüşülen davanın dünkü celsesinde, ikinci sanık konumundaki

Adetola Oluwadamilar da tanık kürsüsüne çıkarak yeminli şahadet verdi ve aleyhindeki tüm suçlamaları reddetti.

Olayla bağlantısı olmadığını ileri süren Oluwadamilar, İddia Makamı Başsavcılık adına davayı yürüten kıdemli savcı Mustafa İldeniz tarafından sıkı bir istintaka tabi tutuldu.

Kıdemli savcı Mustafa İldeniz ise, sıkı bir istintaka tabi tuttuğu tanığı yalan söylemekle suçladı ve mahkemedeki beyanlarının doğru olmadığını söyleyip, tanığa iddialarda bulundu.

Mustafa İldeniz, tanığa, esaslı konularda yalan söylediğini ileri sürerek, “Dairenin salonunda dövmeye başladığınız Ebinabo’yu, balkonda da dövdünüz. Kanunsuz eylemleriniz sonucunda, Ebinabo’yu döve döve balkondan aşağıya attınız. Olay sonrası eve değil de Lefke’ye gitmeyi tercih ettiniz çünkü kaçan diğer suç ortaklarınız gibi siz de kaçmayı planladınız. Siz kanunsuz eylemlerinize salonda son verseydiniz, Ebinabo hayatta olacaktı” dedi.

Sanığa esaslı konularda yalan söylediği iddiasını oraya koyan İldeniz, ayrıca, gerçekleri gizleyerek yüce mahkemeyi yanıltmaya çalıştıklarını iddia etti. Tanık ise cevaben, iddiaların doğru olmadığını beyan edip, “Suçsuz” olduğunu söyledi.

Sanıkları savunan avukat Sinan Şemiler, Oluwadamilar’dan sonra mahkemeye 2 tanık daha dinletti ve mahkemeye 4 emare sundu, böylece emare sayısı 132 oldu.

Ardından, dava, mesai saatinin bitmesiyle, tarafların 1’er saatlik hitaplarını dinlemek üzere 3 Temmuz tarihine tehir edildi.

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.