1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇTAN SONRA YARDIM İSTEDİ
SUÇTAN SONRA YARDIM İSTEDİ

SUÇTAN SONRA YARDIM İSTEDİ

Sahte kimlik ile ülkeye kaçak insan sokan zanlı üstüne polise gidip para istedi

A+A-

Suna ERDEN

Sahte kimlik ile ülkeye kaçak insan sokan zanlı üstüne polise gidip para istedi

Kuzey Kıbrıs’a gelir gelmez polise başvurup, parası olmadığını, ülkeden çıkış yapmak için yardım istediğini söyleyen Salahattin Sadı şüpheli hareketleri nedeni ile gözaltına alındı. Sadı’nın üzerinde arama yapan polis, Yusuf Bal adına düzenlenmiş sahte bir TC kimliği buldu. Bulunan sahte kimlikle zanlı Sadı’nın ülkeye Suriyeli mülteci soktuğunu tespit eden polis, zanlı hakkında soruşturma başlattı.

HEM SUÇ İŞLEDİ HEM DE YARDIM İSTEDİ

Polis, devam edecek soruşturma aşamasında zanlının tutuklu kalmasını sağlamak için mahkemeye başvurdu. Zanlıyı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da duruşmaya çıkaran polis gerekçelerini açıkladı.

Polis, 24 Ocak saat 20.30 sıralarında ülkeye giriş yapan zanlı Sadı’nın parası olmadığı gerekçesi ile polise başvurup ülkeden gitmek ve Türkiye’ye dönmek için yardım talep ettiğini söyledi. Polis, şüpheli hareketleri üzerine zanlının üzerinde yapılan aramada Yusuf Bal adına düzenlenmiş sahte TC kimliği bulduklarını ifade etti.
ÜLKEYE BİRİNİ SOKTU

Polis, gözaltına alınan zanlının gönüllü ifadesinde üzerinde bulunan sahte kimlik ile ülkeye Suriyeli bir şahsı soktuğunu itiraf ettiğini söyledi.

Polis, ülkeye giriş yapan Suriyelinin kimliğinin henüz tespit edilemediğini, bu yönde soruşturma yaptıklarını ifade etti. Soruşturmanın devam ettiğini kaydeden polis, zanlının bu aşamada tutuklu kalmasını talep etti.

MAĞDUR OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Talebi değerlendiren mahkeme zanlı hakkında 3 gün tutukluluk emri verirken söz hakkı alan zanlı, bu işe bilmeden girdiğini, mağdur olduğunu öne sürdü.

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.