1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇU İŞLERKEN ASKERDİ...
SUÇU İŞLERKEN ASKERDİ...

SUÇU İŞLERKEN ASKERDİ...

Mahkum oldu...

A+A-

 

Ağır Ceza Heyeti, 18 Ağustos 2014 tarihinde, Lefkoşa’da meydana gelen “Bina açma”, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından yargıladığı İbrahim Hakangök'ü 18 ay hapse mahkûm etti.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Melek Esendağlı ve Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi’den oluşan Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi heyetinin baktığı davada, kararı Yargıç Alev Ulunay okudu.

Benzer sabıklarından mahkum oldu

Heyet adına kararı okuyan Yargıç Alev Ulunay, sanığın suçlarını kabul ederek polise yardımcı olduğunu belirtti. Sanığın , daha önceden benzer suçlardan sabıkaları olduğunu kaydeden Ulunay,  ancak sanığın  bundan ders alıp ıslah olmak yerine, ayni suçları işlemeye devam ettiğini belirtti.

Huzuru bozan bir suç

Bina açma ve sirkat suçlarının, ülkemizde yaygın olan ve yayılmaya devam eden hayli ciddi suçlar arasında olduğuna dikkat çeken Ulunay, bu suçların önüne geçilebilmesi için, ciddi ve caydırıcı cezalar verilmesi gerektiğini savundu. Ulunay, bu suçların toplum güvenliğini ve huzuru bozan suçlar olduğunun altını çizdi.

Suçu işlerken askerdi

Yargıç Alev Ulunay sanığın suçu işlediği tarihte asker olduğunu ve 5 ay daha askerliği olduğunu anımsattı. Sanığa verilecek en adil ve en uygun cezanın hürriyeti bağlayıcı bir ceza olduğuna karar verdiklerini söyleyen Ulunay, sanığa 18 ay hapis cezası verdiklerini açıkladı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.