1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇUNA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ
SUÇUNA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ

SUÇUNA MÜSAMAHA GÖSTERİLEMEZ

Pişmanlık para etmedi

A+A-

300 gram uyuşturucudan yargılanan Öner Denizsev’e 2,5 yıl, 7 gramdan yargılanan Recep Kaptan’a da 7 ay hapislik verildi

Gazimağusa’da, 20 Şubat 2014 tarihinde uyuşturucu tasarrufu suçundan tutuklanan Öner Denizsev ile Recep Kaptan hakkındaki davalar, dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde görüşüldü. 300 gram uyuşturucudan yargılanan Öner Denizsev’e 2,5 yıl, 7 gramdan yargılanan Recep Kaptan’a da 7 ay hapislik verildi.

Mahkemeye olguları özetle aktaran İddia Makamı Başsavcılık adına Kıdemli Savcı Mustafa İldeniz, sanık 1’in Gazimağusa’da İki Buçuk Mil olarak bilinen bir yere giderek Kıbrıslı Rum bir şahıstan 300 gram “sentetik cannaninoid” türü uyuşturucu madde aldığını, bu uyuşturucu maddeleri evinde tasarruf ettiğini ve 7 gramını 20 Şubat tarihinde kendisine misafirliğe gelen Sanık 2 Recep Kaptan’a verdiğini söyledi.

 

Denizsev’in sabıkası kabarık

Narkotik Şube’ nin 20 Şubatta aldığı bir ihbar ile Öner Denizsev’ in evine gittiğini söyleyen İldeniz, ev içerisinde yaklaşık 300, sanık 2 Recep Kaptanın üzerinde ise 7 gram uyuşturucu madde tespit edildiğini söyledi.

Sanık 2’nin sabıkası olmadığını söyleyen İldeniz, sanık 1 Öner Denizsev’in benzer suçlardan dolayı 1988 yılında 15 ay, 2007 yılında 3 yıl ve 2012 yılında 2 yıl hapis cezasına mahkum edildiğini, 30 Temmuz 2013 tarihinde ise şartlı tahliyeden yararlanarak salıverildiğini söyledi.

 

Avukatları, sanıkların çok pişman olduğunu söyledi

Sanık avukatları sanıklarının çok pişman olduğunu söylerken, özellikle sanık 1 Öner Denizsev’ in avukatı müvekkilinin 1981 yılında askerliğini yaptığı sırada bir kaza eseri bacağını kaybettiğini ve o günden sonra girdiği psikolojik bunalım nedeni ile başladığı uyuşturucu illetinden kurtulamadığını söyleyerek  mahkemeden müvekkiline mülayim davranmasını talep etti.

“Uyuşturucu suçuna müsamaha gösterilemez”

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi adına kararı okuyan Kıdemli Yargıç Fugen Ulutekin, uyuşturucu suçları için yasa koyucunun 18 yıla kadar varan hapislik cezaları öngördüğünü bunun da suçun vahametini ortaya koyduğunu söyledi. Uyuşturucu kullanımının çok küçük yaşlara düştüğünü üzülerek gördüklerini söyleyen Ulutekin, mahkemelerin uyuşturucu suçlarına müsamaha göstermesinin mümkün olamayacağını vurguladı.

Başkasına vermesi ağırlaştırıcı neden

Sanık  1’in  benzer sabıkaları olan biri olduğunun altını çizen Ulutekin, yine sanık 1’in 300 gramlık uyuşturucuyu tasarruf etmek ile kalmayıp 7 gramını da sanık 2’ye vererek  uyuşturucu maddenin başkasının eline geçmesini sağladığını ve bu hususların ağırlaştırıcı birer etken olduğunu söyledi. Sanık 2’ nin ise tasarruf ettiği miktarın külliyatlı bir miktar olmağını söyleyen Ulutekin, sabıkasız oluşunu da sanık 2 lehine hafifletici neden olarak değerlendirdiklerini söyledi.

Sanıkların lehlerinde ve aleyhlerinde olan tüm hususları titizlik ile incelediklerini söyleyen Ulutekin, sanık biri mahkum olduğu suçlardan 2 buçuk yıl, sanık 2’ yi ise 7 ay hapse mahkum ettiklerini açıkladı.

Diyalog

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.