1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇUNU İTİRAF ETTİ
SUÇUNU İTİRAF ETTİ

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Şirketler mukayyitliğinde çalıştığı dönemde, vatandaşlardan aldığı parayı çaldığı öne sürülen zanlı suçlamaları kabul etti

A+A-

Lefkoşa’da şirketler mukayyitliğinde 20 yılı aşkın süredir üst düzey memur olarak çalışan Murat Tekman yolsuzluk yaptığı gerekçesi ile tutuklanmıştı. Vatandaşlardan marka tescili için damga pulu alması gerekirken nakit para aldığı ve elde ettiği 6 bin TL’yi çaldığı öne sürülen zanlı gönüllü ifade vererek suçlamaları kabul etti. Hakkındaki polis soruşturması tamamlanan zanlı dün yeniden Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. 

SUÇUNU KABULLENDİ 

Teminat duruşmasında zanlı Murat Tekman’ın 2012-2014 yılları arasında meydana gelen kamu görevlisi tarafından sirkat ve kasti hasar suçlarından tutuklandığı, zanlı hakkında 2 Aralık 2014 tarihinde başlatılan soruşturmanın tamamlandığı belirtildi. Polis, zanlının mahkeme emri ile bir gündür tutuklu bulunduğunu, gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini söyledi. Polis, KKTC vatandaşı zanlının davalarında hazır olması için teminata bağlanmasını talep etti.Mahkeme, yurt dışına çıkış yasağı, bir kefilin 100 bin TL kefalet senedi imzalaması ve zanlının 10 bin TL nakit teminat yatırması şartları ile tutuksuz yargılanmasına karar verdi. 

DAMGA PULLARI SÖKEREK BAŞLA EVRAKLARA YAPIŞTIRDI 

Mali Suçlarla Mücadele Birimi tarafından yürütülen soruşturma kapsamında zanlının 2012-2014 yılları arasında marka tescili karşılığında damga pulu almak yerine nakit para aldığı ve elde ettiği 6 bin TL’yi şirkete vermeyerek çaldığını belirtilmişti. Zanlının ayrıca eksik damga pullarının yerine arşivdeki evraklardan pulları söktüğünü ve diğer evraklara yapıştırdığını öne sürülmüştü. 

Star Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.