1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇUNU KAMERALAR KAYDETTİ
SUÇUNU KAMERALAR KAYDETTİ

SUÇUNU KAMERALAR KAYDETTİ

12 yaşındaki kız çocuğuna karşı “Cinsel istismar” ve “ Cinsel saldırı” ....

A+A-

Gazimağusa’ya bağlı Paşaköy’de, markette gördüğü 12 yaşındaki kız çocuğuna karşı “Cinsel istismar” ve “ Cinsel saldırı” suçlarını işlediği öne sürülen 29 yaşındaki Önder Özengil tutuklandı
 
Ahmet İLKTAÇ

Gazimağusa’da teminat maksatlı mahkeme huzuruna çıkarılan zanlı, KKTC vatandaşı 2 kefilin imza ettiği 100’er bin TL’lik kefalet senedi karşılığında serbest bırakıldı.

Gazimağusa Kaza Mahkemesi Ceza Davaları Yargıcı Hazal Hacımulla huzurunda görüşülen teminat duruşmasında, iddia makamı Başsavcılık adına davayı yürüten Savcı Hasan Çaltılı, Gazimağusa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Dörtyol Polis Karakolu’nda görev yapan polis çavuşu Hazar Aşçıoğlu’nu tanık olarak dinletti.

Tanık polis çavuşu Hazar Aşçıoğlu, zanlının, 9 Mayıs 2016 tarihinde, Paşaköy’de, Kardelen Market’te, 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel saldırıda bulunduğunu söyledi.

Marketin içerisinde bulunan kamera görüntülerinin net olduğunu anlatan Hazar Aşçıoğlu, zanlıya, cinsel saldırı ve cinsel istismar davalarının okunduğunu kaydetti.

Tanık polis, zanlının kendisine okunan davaları kabul etmediğini dile getirdi. Polis çavuşu, zanlının, Barış Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne götürülerek kontrolden geçirildiğini ve cezai ehliyetinin bulunduğunun anlaşıldığını ifade etti.

Soruşturma sona erdi

Cinsel istismar suçunun 6 yıla, cinsel saldırı suçunun da 3 yıla kadar hapis cezası öngördüğünü belirten Aşçıoğlu, zanlı aleyhine yürütülen polis soruşturmasının sona erdiğini bildirdi.

Tahkikat sorumlusu, mahkemeden, zanlının, uygun bir teminatla serbest bırakılmasını talep etti.

Mahkemenin söz vermesi üzerine zanlı, “Param yoktur. Teminatı annem ve babam ödeyecek. Üzerlerinde ne kadar para var bilmem” diye konuştu.

Yargıç Hazal Hacımulla, zanlının methaldar olduğu suçların ciddiyetine dikkat çekerek, söz konusu suçların ağır ceza mahkemesinin yetkisinde olduğunu bildirdi.

Hazal Hacımulla, zanlının, davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadıyla KKTC vatandaşı 2 kefilin 100’er bin TL’lik kefalet senedi imza etmesi karşılığında serbest bırakılmasını emretti.

Hacımulla, ayrıca zanlının, hafta da bir gün ispatı vücut etmesini emrederken, pasaport ve seyahat belgelerine el konularak KKTC dışına çıkışına yasak getirdi.

Yargıç, zanlının bu şartları yerine getirememesi halinde hükümsüz tutuklu olarak 2 ayı geçmemek kaydıyla merkezi cezaevine gönderilmesini emretti.

Kıbrıs

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.