1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SUÇÜSTÜ YAKALANDI
SUÇÜSTÜ YAKALANDI

SUÇÜSTÜ YAKALANDI

Suçüstü yakalandı

A+A-

Elmas TOKAY

Ülkenin bir çok bölgesinde işlediği hırsızlık suçlarından dolayı defalarca hapse giren ve son olarak 7 yıllık mahkumiyetini tamamlayarak kısa süre önce cezaevinden tahliye olan Serhat Yıldırım, dün sabahın erken saatlerinde Girne’de bir eczanede hırsızlık yaparken suçüstü yakalandı.

Aynı eczaneye aralık ayı içerisinde farklı zamanlarda üç kez girdiği ve toplam 10 bin 505 TL ve 10 İngiliz Sterlini para çaldığı belirtilen Yıldırım, dün sabahın erken saatlerinde yine aynı eczaneye girdi ve yazar kasadan paraları alırken Girne Adli Şube Amirliği ekibi tarafından suçüstü yakalandı.

Yıldırım, dün Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı ve hakkında soruşturma amaçlı 2 gün tutukluluk alındı.

Ceza Davaları Yargıcı Mesut Mesutoğlu’nun huzurunda görüşülen davada iddia makamının tanığı olarak Girne Polis Müdürlüğü Adli Şube Amirliği’nde görev yapan polis memuru Kader Çamlıbelli yeminli şahadet verdi.

Çamlıbelli zanlı Serhat Yıldırım’ın, “dükkân açma”, “sirkat” ve “kasti hasar” suçlarından methaldar olduğunu kaydetti.

Zanlının 2016 yılı aralık ayı içerisinde Girne’de faaliyet gösteren bir eczaneye farklı tarihlerde, penceredeki demir parmaklıkları kırarak 4 kez girdiğini söyleyen Çamlıbelli, işletmenin yazar kasasından toplam 10 bin 595 TL ve 10 İngiliz Sterlini para çaldığının tespit edildiğini kaydetti.

Çamlıbelli, zanlının dün sabah saat 01.45’te konu eczaneye hırsızlık yapmak için girdiğini ihbar aldıklarını ve yaptıkları operasyonla zanlıyı suçüstü yakaladıklarını ifade etti.

Zanlının yazar kasadan çaldığı 395 TL ve 10 İngiliz Sterlini nakit paranın emare olarak alındığını anlatan Çamlıbelli, zanlının polise bir gönüllü ifade vererek suçlarını kabul ettiğini belirtti.

Polis memuru Çamlıbelli, soruşturmanın henüz çok yeni olduğunu, zanlının daha önceden çaldığı 10 bin 200 TL nakit paranın henüz bulunamadığına dikkat çekti. Çamlıbelli, alınması gereken ifadeler olduğuna değinerek, soruşturmanın sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için, zanlının 2 gün süreyle poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Sunulan şahadete ve meselenin ciddiyetine dikkat çeken Yargıç Mesut Mesutoğlu, tahkikatın devam ettiğine bulgu yaparak talep edilen tutukluluk süresine onay verdi.

Kıbrıs

 

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.